ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praxis: Δεν αποκλείει διόρθωση στο Χ.Α.

14:53 - 04 Δεκ 2006 | Αναλύσεις
Σε υπερτιμημένη περιοχή έχει εισέλθει ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με την Praxis, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας διορθωτικής κίνησης προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Οι καταλύτες που θα καθορίσουν την τάση της εγχώριας αγοράς θα είναι σύμφωνα με την Praxis International τα business plan της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα στις αρχές του νέου έτους καθώς και οι εξελίξεις όσον αφορά την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, γεγονός το οποίο ενδέχεται να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον για τίτλους εταιριών που πιθανών να εμπλέκονται σε μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις ή ιδιωτικές τοποθετήσεις (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, Τ.Τ κτλ.).

Από την άλλη πλευρά τα οικονομικά στοιχεία 9μήνου από το universe των εταιριών που καλύπτει η Praxis το 15% έδειξε αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων, 20% των εταιριών παρουσίασαν αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων ενώ το 65% κινήθηκε κοντά στις εκτιμήσεις μας και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Ως εκ τούτου τα θετικά (αν και προεξοφλημένα) οικονομικά αποτελέσματα των ελληνικών εταιριών, οι τρέχοντες επιχειρηματικές εξελίξεις σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, παράλληλα με την εστίαση των διοικήσεων των επιχειρήσεων σε διεθνή επέκταση και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχουν διατηρήσει ζωηρό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε επίπεδο τραπεζών, παρά τα θετικά αποτελέσματα εννεαμήνου, οι πιέσεις που συγκέντρωσαν οι περισσότεροι τραπεζικοί τίτλοι κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι τα αποτελέσματα τους θα επιβαρυνθούν λόγω της νέας φορολογικής ρύθμισης για τα αποθεματικά των τραπεζών από την κυβέρνηση, κατά την διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

Οι κυριότερες επενδυτικές επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνονται οι εταιρίες: Intralot, Σαράντης, Audio Visual, Πλαστικά Θράκης και Κατσέλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.