ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Βραχύβιο το ράλι στο USD/JPY για 3 λόγους

11:07 - 27 Μαϊ 2015 | Αναλύσεις
Citi: Βραχύβιο το ράλι στο USD/JPY για 3 λόγους
Ποιοι είναι οι λόγοι που η ισοτιμία δε μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει;

Με την ισοτιμία USD/JPY να διαπραγματεύεται σε υψηλά οκτώ ετών, η Citi γίνεται ιδιαίτερα επιφυλακτική αν και δεν αποκλείει μια συνέχεια στην ανοδική κίνηση.

Δεν υπάρχει κάποια σημαντική αντίσταση μέχρι και τα 124,00 αλλά μια άνοδος εκτιμούμε ότι θα είναι βραχύβια, δηλώνει το τμήμα ανάλυσης της Citi σε σημερινή του ανάλυση. Παρακάτω αναφέρονται οι τρεις λόγοι για τους οποίους η Citi εκτιμά ότι μια άνοδος της ισοτιμίας θα έχει μικρή διάρκεια.

  1. Η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου βρίσκεται στο 0,6% και στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν το Δεκέμβριο. Την ίδια περίοδο, η ισοτιμία βρισκόταν κάτω από τα 119,00.
  2. Σύμφωνα με τα μοντέλα που παρακολουθεί η Citi, οι Ιάπωνες εξαγωγείς φαίνεται να μην είναι καλυμμένοι (hedging) και αυτό αυξάνει την πιθανότητα να το πράξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
  3. Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ-Ιαπωνίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν σημαντικές τριβές αν η ισοτιμία συνεχίσει να ανεβαίνει.

Συμπερασματικά, η Citi δεν αποκλείει και ένα νέο ανοδικό ράλι στην ισοτιμία μέχρι και τα 124,00 αλλά επιμένει ότι αυτό δεν θα έχει διάρκεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 27 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.