ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CS: Ποιοι είναι οι λόγοι της επίμονης ανόδου του EUR/USD;

11:04 - 11 Ιουν 2015 | Αναλύσεις
CS: Ποιοι είναι οι λόγοι της επίμονης ανόδου του EUR/USD;
Στην εβδομαδιαία ανάλυση της CS προς τους πελάτες της, υπάρχει μια προσπάθεια να εξηγηθεί το συνεχιζόμενο squeeze στο EUR/USD.

Ένας από τους λόγους που η CS θεωρεί ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ισοτιμίας είναι το κλείσιμο θέσεων στο δολάριο που προκλήθηκε μετά από τη συνεδρίαση της Fed στις 18 Μαρτίου. Επιπλέον, η άνοδος των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων, παρέχουν στήριξη στην ισοτιμία. Ωστόσο, η Ελλάδα και οι συζητήσεις με τους πιστωτές της εξακολουθούν να έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ισοτιμία.

11 06 15 cs1

Η CS ισχυρίζεται ότι ένας ακόμα λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει την άνοδο της ισοτιμίας είναι ότι οι επενδυτές αισθάνονται εμπιστοσύνη ότι το QE της ΕΚΤ θα βοηθήσει πράγματι στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

11 06 15 cs2

Σύμφωνα με την έκθεση της CS, η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες, με τις dovish αναφορές να είναι γενικότερα αρνητικές για το EUR/USD. Αυτό όμως πιθανόν απέχει πολλές εβδομάδες από το να πραγματοποιηθεί.

11 06 15 cs3

Ως εκ τούτου, η CS παραμένει bearish για την ισοτιμία αλλά περιμένει ακόμα ελκυστικότερα επίπεδα σε όρους R/R προκειμένου να αγοράσει και πάλι δολάριο. Οι στόχοι της CS για το EUR/USD είναι στα 1,0500 σε 3 μήνες και 0,9800 σε 12 μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.