ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σκέφτονται οι traders των BNP Paribas και Credit Agricole;

13:35 - 24 Ιουν 2015 | Αναλύσεις
Τι σκέφτονται οι traders των BNP Paribas και Credit Agricole;
Οι πωλητές αναμένεται να κάνουν το μεγάλο comeback στην ισοτιμία

Το δολάριο δείχνει ότι ανακτά τη δυναμική του σταδιακά ακόμα και χωρίς την ύπαρξη κάποιων σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων για τη αμερικανική οικονομία, σημειώνει η BNP Paribas.

Σύμφωνα με τη BNP, τα τρέχοντα επίπεδα του δολαρίου φαντάζουν ελκυστικά για νέες τοποθετήσεις αλλά δεδομένης της ευαισθησίας της Fed σε μια περαιτέρω άνοδο του δολαρίου, τα όποια κέρδη αναμένεται να είναι σταδικά και όχι τόσο γρήγορα όσο τους προηγούμενους μήνες.

Η BNP, παραμένει long στο δολάριο.

Από την άλλη, η Credit Agricole, εκτιμά ότι το ράλι ανακούφισης στο EUR/USD έχει ολοκληρωθεί και πλέον η ισοτιμία θα πάρει και πάλι την κατιούσα. Μεταξύ των λόγων είναι και οι οριακές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί.

Ο βασικότερος λόγος όμως είναι ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι το ευρώ παραμένει το πιο ελκυστικό funding currency.

Τέλος, η CA αναμένει και νέες εισροές κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές μετοχές και τα ομόλογα, γεγονός που θα αυξήσει και πάλι τα hedging.

Ως εκ τούτου, τα τρέχοντα επίπεδα προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για πωλήσεις στο EUR/USD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.