ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BNP Paribas: Καλά νέα για Ελλάδα, άσχημα για το EUR

12:06 - 25 Ιουν 2015 | Αναλύσεις
BNP Paribas: Καλά νέα για Ελλάδα, άσχημα για το EUR
Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της BNP σε περίπτωση επίλυσης του ελληνικού προβλήματος;

Σε σημερινό της report, η BNP Paribas, αναλύει τις πιθανές αντιδράσεις για το EUR την ώρα που οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι σχετικά με μια λύση του ελληνικού προβλήματος πριν από το τέλος του μήνα.
Η BNP θεωρεί ότι τα καλά νέα για την Ελλάδα δεν είναι καλά νέα για το ευρώ το οποίο θα παραμείνει υπό πίεση. Η BNP εξηγεί τους λόγους στον οποίο στηρίζει αυτή την εκτίμηση.

  1. Η νευρικότητα σχετικά με την Ελλάδα οδήγησε σε ένα short squeeze στο ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της BNP, η άνοδος του ευρώ επιβεβαιώνεται και από το κλείσιμο των θέσεων short στο ευρώ.
    25 06 15 bnp
  2. Μια επίλυση του ελληνικού προβλήματος θα δώσει ώθηση στη διάθεση για ρίσκο και δεδομένου ότι το ευρώ αποτελεί πλέον funding currency, αναμένεται να κινηθεί πτωτικά. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο τα καλά νέα για την Ελλάδα είναι άσχημα για το ευρώ. Με τις θέσεις short έχουν μειωθεί σημαντικά, υπάρχει χώρος για ακόμα περισσότερες πιέσεις.
  3. Αν οι διαπραγματεύσεις κολλήσουν και πάλι, η BNP αναμένει νέα άνοδο της ισοτιμίας. Τα υψηλότερα επίπεδα θα ενεργοποιήσουν και νέες πωλήσεις.


Πηγή:forexreport.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.