ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερική: Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης για έβδομη χρονιά

12:20 - 16 Ιουλ 2015 | Αναλύσεις
Αμερική: Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης για έβδομη χρονιά
Σε πραγματικούς όρους (TWI), το δολάριο βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο των τελευταίων δεκαετιών.

Ο τρέχων κύκλος ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, βρίσκεται στο έβδομο έτος. Ως αποτέλεσμα αυτού του μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης, η ανεργία έχει μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η χρήση του παραγωγικού δυναμικού έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Παρά τις εξελίξεις αυτές, η νομισματική πολιτική παραμένει ιδιαίτερα χαλαρή. Ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση για να εκμεταλλευτεί την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Ο πληθωρισμός βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και θα παραμείνει σε αυτά, αν οι τιμές του πετρελαίου δεν κινηθούν ανοδικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πληθωρισμός θα κινηθεί ανοδικά το 2016.

Η νομισματική πολιτική παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα για πολλά χρόνια και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν δείχνουν ότι το 2017, το βασικό επιτόκιο του δολαρίου θα είναι στο 1,50% το 2017. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες τα επιτόκια να είναι ακόμα πιο υψηλά εκείνη την περίοδο. Τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, πιθανότατα θα κινηθούν ανοδικά το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η Fed φτάνει όλο και πιο κοντά σε μια αύξηση των επιτοκίων.

Τον περασμένο μήνα το δολάριο δέχθηκε σημαντικές πιέσεις μετά από ένα εξαιρετικό ράλι το 2015. Σε πραγματικούς όρους (TWI), το δολάριο βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο των τελευταίων δεκαετιών, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο ForexReport.gr. Δεν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αλλά ούτε και να σημειώσει μια νέα μεγάλη πτώση. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχιστούν οι βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις.

Η Wall Street έχει ένα αδιάφορο 2015, ενώ ο τελευταίος ανοδικός κύκλος έχει προσφέρει αποδόσεις πάνω από 120% που είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.