ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκτιμήσεις των μεγάλων τραπεζών για το χρόνο της αύξησης των επιτοκίων

12:13 - 20 Αυγ 2015 | Αναλύσεις
Οι εκτιμήσεις των μεγάλων τραπεζών για το χρόνο της αύξησης των επιτοκίων
Ποιο ήταν το στοιχείο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τα πρακτικά του Ιουνίου;  Barclays: Διατηρεί την άποψη ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει το Σεπτέμβριο, αν και πλέον βλέπει μεγαλύτερο ρίσκο. Η Barclays στηρίζει την άποψη αυτή στο γεγονός ότι τα macro που έχουν ανακοινωθεί από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα είναι θετικά.

Ποιο ήταν το στοιχείο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τα πρακτικά του Ιουνίου; 

Barclays: Διατηρεί την άποψη ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει το Σεπτέμβριο, αν και πλέον βλέπει μεγαλύτερο ρίσκο. Η Barclays στηρίζει την άποψη αυτή στο γεγονός ότι τα macro που έχουν ανακοινωθεί από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα είναι θετικά. Η επιφύλαξη της Barclays έχει να κάνει με την πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων αλλά και με την επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος.

BofA Merrill: Διατηρεί την εκτίμηση ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει το Σεπτέμβριο, αν και διαπίστωση ότι υπάρχει μεγαλύτερη διάσπαση μεταξύ των μελών της FOMC, σε σχέση με τα πρακτικά του Ιουνίου.

Credit Agricole: Οι συνθήκες της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθούν να είναι αυτές που χρειάζεται για μια αύξηση επιτοκίων. Η διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης αλλά και η βελτίωση της αγοράς εργασίας, αποτελούν σημαντικές παραμέτρους που θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη μιας αύξησης. Η CA εκτιμά ότι η πρώτη αύξηση θα είναι το Σεπτέμβριο.

Nomura: Είναι πολύ επιφυλακτική σχετικά με μια αύξηση το Σεπτέμβριο ενώ δίνει τις ίδιες πιθανότητες στα σενάρια: αύξηση το Δεκέμβριο ή καμία αύξηση εντός του 2015.

Citi: Τα πρακτικά έδειξαν ότι υπάρχει σημαντική διάσπαση μεταξύ των μελών της FOMC η οποία οδήγησε και στις χθεσινές κινήσεις των αγορών. Η Citi θεωρεί ότι θα υπάρξει αύξηση το Σεπτέμβριο.

BNP Paribas: Παραμένει σταθερή στην άποψη ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει το Δεκέμβριο και δίνει 10%-20% πιθανότητες για μια αύξηση το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.