ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι «δείχνει» η τεχνική ανάλυση για το Χ.Α.

14:05 - 27 Νοε 2015 | Αναλύσεις
Τι «δείχνει» η τεχνική ανάλυση για το Χ.Α.
Παρά τη τραπεζική καταιγίδα ο Γενικός Δείκτης με την ευγενική χορηγία των πέντε τίτλων Coca Cola 3E, OTE, JUMBO, MOTORO OIL και FOLLI-FOLLIE πραγματοποιεί σταθεροποιητικές κινήσεις λίγο πάνω από τη στήριξη των 638 μονάδων και κάτω από τη διαγραμματική αντίσταση της ζώνης 655 με 670 μονάδων.

Όμως η νηνεμία αυτή αναμένεται να διακοπεί βίαια με την είσοδο των 5 δισ. ευρώ από τις νέες μετοχές τόσο της Eurobank όσο και της Alpha Bank, καθώς φυσιολογικά θα φέρει μεγάλες αναδιαρθρώσεις στα θεσμικά χαρτοφυλάκια, σημειώνει ο Απόστολός Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής  Ανάλυσης & Μέλος της Επενδυτικής  Επιτροπής στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης λόγω της ύπαρξης ενός σημαντικού premium από 17% έως 40% από τις τιμές των βιβλίων προσφορών αναμένεται λογικά μια καθοδική κίνηση λείανσης του ποσοστού διαφοράς προκαλώντας εκ νέου καθοδικές πιέσεις στο Γενικό Δείκτη δίνοντας έτσι το χώρο για την πιθανή καταγραφή τιμών χαμηλότερα από τη στήριξη των 612 μονάδων.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, στην ίδια διαγραμματική στάση αναμονής βρίσκεται και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με τις βραχυχρόνιες στηρίξεις στις 190 και 186 μονάδες να φαίνονται αρκετά «εύθραυστες» σε μια εξελισσόμενη τραπεζοκρατούμενη καθοδική πίεση.

Τεχνικά η άκρως σημαντική μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης εντοπίζεται πολύ χαμηλότερα στις 170 με 160 μονάδες. Στον αντίποδα για να προκληθεί ισχυρή αντιστροφή τάσης θα πρέπει να διαρραγεί ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η είσοδος των 14 περίπου δισεκ. ευρώ από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών σε μια αγορά, που έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 36,8 δισ. ευρώ θα προκαλέσει ισχυρό ανακάτεμα της χρηματιστηριακής τράπουλας με σημαντικές ανακατατάξεις τόσο στους διεθνούς δείκτες συμμετοχής (MSCI, FTSE, STOXX) όσο και στο Γενικό Δείκτη και FTSE 25, καταλήγει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 27 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.