ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Αναβάθμιση από Goldman Sachs

14:39 - 14 Δεκ 2015 | Αναλύσεις
ΔΕΗ: Αναβάθμιση από Goldman Sachs
Σε neutral (ουδέτερη), από sell (πώληση), αναβαθμίζει τη σύσταση της ΔΕΗ η Goldman Sachs, ενώ αύξησε λίγο και την τιμή στόχο στα 4,7 ευρώ, από 4,5 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs η αναβάθμιση ήταν αποτέλεσμα της βελτίωσης του κόστους προμηθειών που έχει υπάρξει για την ΔΕΗ, η οποία όμως αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση των προβλέψεων για τις επισφάλειες. 
Η νέα τιμή-στόχος συνεπάγεται μια μέση απόδοση της τάξεως του 9%, ενσωματώνοντας και την πρόσφατη υποαπόδοση που καθοδηγείται από την αύξηση των επισφαλειών και την αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 
Από τη στιγμή που προστέθηκε η ΔΕΗ στη Λίστα της Πώλησης της Goldman Sachs στις 5 Νοεμβρίου 2015, η η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 10,4% έναντι πτώσης 4,4% του FTSE World Europe. 
Η Goldman Sachs εκτιμά μείωση των καθαρών εσόδων κατά 80% το 2015/16 έναντι του 2014, εξαιτίας των επισφαλειών. 
Το 2017 αναμένει η ΔΕΗ να εμφανίσει ζημίες, καθώς οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου θα επηρεάσουν αρνητικά την τιμή χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και ως εκ τούτου την κερδοφορία της. 
Στα θετικά, σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι το ενδεχόμενο πώλησης του ΑΔΜΗΕ στην κυβέρνηση, γεγονός που θα μπορούσε να αποκρυσταλλώσει την αξία της κοντά στην τιμή-στόχο των 12 μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.