ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Wall Street και ο… VIX

13:16 - 08 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της Wall Street και ο… VIX
Οι traders θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί βραχυπρόθεσμα, μετά από τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων. Οι αγορές συνέχισαν τις πολύ μεγάλες απώλειες και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να έχουν σημειώσει το χειρότερο ξεκίνημα έτους σε ολόκληρη την ιστορία της Wall Street.

Οι μετοχές της Apple και του Facebook δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα η Apple να βρίσκεται σε πολύ άσχημη τεχνική κατάσταση ενώ το Facebook πραγματοποίησε μια πτωτική έξοδο από πλάγια τάση, ένδειξη εν δυνάμει αρνητική.

Από τεχνικής απόψεως, βραχυπρόθεσμα υπάρχουν πολλές τεχνικές ενδείξεις που δείχνουν ότι οι αγορές είναι υποτιμημένες, αλλά ακόμα δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ τεχνικών δεικτών.

Ο δείκτης VIX είναι αυτός που δίνει αυξημένες πιθανότητες μιας βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης για την αγορά μετοχών και αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι, είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα οι traders να μειώσουν την έκθεση short στους δείκτες καθώς αν υπάρξει ανοδική αντίδραση θα υπάρξει και ευκαιρία για πωλήσεις σε καλύτερα επίπεδα με στόχο τα χαμηλά Αυγούστου. Από την άλλη, ο κλάδος εξόρυξης και ο χρυσός, έχουν διασπάσει σημαντικά επίπεδα και έχουν πει σε βραχυπρόθεσμη πορεία ανόδου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.