ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ: Ποια είναι τα τεχνικά όρια της αγοράς

13:55 - 08 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ: Ποια είναι τα τεχνικά όρια της αγοράς
Εξωγενείς παράγοντες ανάγκασαν το Γενικό Δείκτη σε αναδίπλωση θέσεων και βίαιο pullback χαμηλότερα της ιδιάζουσας βραχυχρόνιας ζώνης στήριξης των 590 με 600 μονάδων, προς άμεση αξιολόγηση της ευμεταβλητότητας του διεθνούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Έτσι η νηνεμία ή μη των διεθνών αγορών θα καθορίσει σε αυτή τη χρονική στιγμή τη κίνηση του Γενικού Δείκτη στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

Εν τω μεταξύ, άξιο λόγου είναι και το γεγονός ότι αρκετά «funds» που είχαν κλείσει τα βιβλία τους για το 2015 πραγματοποιώντας ποσοστιαίες ρευστοποιήσεις θα επαναδραστηριοποιηθούν τοποθετώντας στοχευόμενες εντολές αγορών για το 2016.

Όπως σημειώνει, από τεχνικής απόψεως κατεβάζοντας σκάλα στην περιοδικότητα του διαγράμματος του Γενικού Δείκτη από τα ημερήσια στα 4ωρα δεδομένα, για να εστιάσουμε στους βραχυχρόνιους επενδυτές, διακρίνουμε με την αποτύπωση καναλιών τάσης ως σημεία κλειδιά για τους μεν «Bears» τις 580 με 575 μονάδες, όπου πιθανή καθοδική λύση θα οδηγήσει προς τα επίπεδα των 550 μονάδων και για τους δε «Bulls» τις 617 με 620 μονάδες επαναφέροντας το δείκτη σε ανοδική ρότα προς τις 650 με 660 μονάδες.

Για τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές πέραν της όποιας επικίνδυνης τροπής στα διεθνή χρηματιστήρια θα πρέπει να μείνουν εστιασμένοι στο πολύ θετικό «τρίπτυχο»: Αξιολόγηση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα, Ελάφρυνση χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.