ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική: Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για Γ.Δ. και FTSE 25

15:55 - 22 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Δυναμική: Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για Γ.Δ. και FTSE 25
Φανερά προβληματισμένος για τη βραχυπρόθεσμη πορεία που θα ακολουθήσει, ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ των 530 μονάδων μαζεύοντας δυνάμεις για την επόμενη κίνηση. Διαγραμματικοί σταθμοί για μεν την άνοδο οι 550 με 560 μονάδες, για δε την πτώση οι 500 με 490 μονάδες, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.

Έτσι μια πιθανή προσπάθεια προσέγγισης των 550 μονάδων θα προκαλέσει μερική αλλαγή σκέψης της μέχρι τώρα καθοδικής τάσης επαναφέροντας στο τραπέζι τη ζώνη αντίστασης των 585 με 600 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση που ο γενικός δείκτης συνεχίσει την υπάρχουσα πορεία καθόδου θα πρέπει να τοποθετήσουμε ως πρώτο «φράγμα» του πτωτικού κύματος την περιοχή που εκτείνεται από τις 490 έως τις 475 μονάδες. Η oversold όμως κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει βασικοί ταλαντωτές ορμής δίνει ελαφρώς πόντους προς την ανοδική αποκλιμάκωσή τους, συνάδοντας σε μια ανοδική κίνηση άμεσης ανάτασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας απολέσει 23% από τις αρχές του έτους πραγματοποιεί συνεχόμενα ιστορικά χαμηλά μέσα σε μια εντεινόμενη γωνία πτώσης της τάξεως των 73 μοιρών, ένδειξη η οποία δείχνει την ένταση της συσπείρωσης του καθοδικού ελατηρίου. Πιθανή απελευθέρωση της πίεσης αυτής μπορεί να σπρώξει το δείκτη προς τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 157 με 165 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.