ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοιχεία που τρομάζουν στη Wall Street- Όλοι στην έξοδο

12:59 - 26 Ιαν 2016 | Αναλύσεις
Στοιχεία που τρομάζουν στη Wall Street- Όλοι στην έξοδο
Τα στοιχεία για τις εκροές κεφαλαίων από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως προκαλούν σοκ.

Στην Κίνα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές κρίσεις της ιστορίας της, μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2015 οι εκροές κεφαλαίων άγγιξαν το $1 τρισ. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το 30% των συναλλαγματικών αποθεματικών της χώρας. Ασφαλώς και δεν προβλέπεται καμία σταθεροποίηση αν πριν απ’ όλα δεν σταθεροποιηθεί το ίδιο το νόμισμα της χώρας.

Πολύ μεγάλες εκροές όμως έχουμε και στη Wall Street. Μόνο το 2016 έχουν αποσυρθεί περίπου $15 δισ. ενώ από τον Αύγουστο του 2015 το ποσό φτάνει στα $117 δισ. το παρακάτω γράφημα, είναι ξεκάθαρο αλλά και τρομακτικό. Και αυτό γιατί ούτε το 2000 αλλά ούτε και το 2007, το κραχ δεν κατάφερε να διώξει πλήρως τα ξένα κεφάλαια από την Αμερική. Τώρα όμως τα ξένα κεφάλαια έχουν φύγει και μάλιστα στα υψηλά της Wall Street.

Επιπλέον, είναι χρήσιμο να παραθέσω κάποια στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την καθιερωμένη μηνιαία έρευνα της BofA Merrill σε hedge funds με συνολικό AUM πάνω από $600 δισ.

  • Πλέον αυτοί που πιστεύουν ότι η εταιρική κερδοφορία θα σημειώσει πτώση στους επόμενους 12 μήνες, αποτελούν πλειοψηφία. Πρόκειται για την πρώτη αρνητική ένδειξη της έρευνας σε διάστημα τριών ετών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.