ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroxx: Η αξιολόγηση και οι top pick μετοχές για το 2016

16:16 - 02 Φεβ 2016 | Αναλύσεις
Euroxx: Η αξιολόγηση και οι top pick μετοχές για το 2016
Η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στα τέλη Απριλίου, εκτιμά η Euroxx Χρηματιστηριακή, στο βασικό της σενάριο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το β' μισό του 2016. Αυτό στη συνέχεια θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της εταιρικής κερδοφορίας και στη συνέχεια θα καταστήσει τις ελληνικές μετοχές πιο ελκυστικές.

Σύμφωνα με την Euroxx οι ελληνικές μετοχές θα ανακάμψουν από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία και το πολιτικό σκηνικό θα επανέλθει.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε το 2015 σε χαμηλό 4 ετών, με το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων να βρίσκεται περίπου στο 9,3%. Ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχασαν το 29% της αξίας τους και διαπραγματεύονται πλέον κατά 9%-39% κάτω από τις τιμές που διαμορφώθηκαν μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

«Βλέπουμε ριμπάουντ στην χρηματιστηριακή αγορά το β' εξάμηνο του έτους, μετά την οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος, ωστόσο το πρώτο μισό του 2016 αναμένεται να παραμείνει ευμετάβλητο» υποστηρίζει η Euroxx.

Παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι υπάρχουν ρίσκα που παραμονεύουν, όπως στην εφαρμογή των μέτρων εξαιτίας των πολιτικών περιορισμών, ωστόσο, όπως υποστηρίζει το Grexit δεν είναι πλέον ένα από αυτά.

Σύμφωνα πάντως με το χείριστο σενάριο, η παρατεταμένη καθυστέρηση ή ακόμα και η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένες πολιτικές αναταραχές, οι οποίες σε συνδυασμό με την έλλειψη κεφαλαίων και ρευστότητας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.

Στα top picks της Euroxx περιλαμβάνονται μετοχές μετοχές με σταθερά θεμελιώδη και ελκυστικές αποδόσεις που άντεξαν στα capital controls. Αυτές είναι οι ΟΤΕ, JUMBO, FOLLI-FOLLIE, ALPHA BANK, EUROBANK, Aegean Airlines. 

Για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτει τιμή-στόχο τα 10,50 ευρώ και για την JUMBO τα 12,50 ευρώ. Η χρηματιστηριακή συμπεριλαμβάνει τις μετοχές στα top picks λόγω των ισχυρών θεμελιωδών αλλά και της ελκυστικής αποτίμησής τους.

Για την Aegean η τιμή-στόχος τίθεται στα 9,20 ευρώ με την χρηματιστηριακή να τονίζει το ισχυρό business story της εισηγμένης.

Η Euroxx θέτει τιμές-στόχους για τις Alpha Bank και Eurobank τα 3,20 και 1,5 ευρώ αντίστοιχα. Tονίζει ότι προσφέρουν υψηλά περιθώρια ανόδου στην περίπτωση που η οικονομία ανακάμψει γρηγορότερα και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Για την Folli Follie η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 24,50 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Euroxx έχει ξεκινήσει την κάλυψη και της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας για την οποία θέτει τιμή-στόχο τα 0,46 ευρώ και σύσταση overweight. Δεν την περιλαμβάνει όμως στις κορυφαίες επιλογές της. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 02 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.