ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική: Ποια είναι τα τεχνικά όρια της αγοράς

14:28 - 26 Φεβ 2016 | Αναλύσεις
Δυναμική: Ποια είναι τα τεχνικά όρια της αγοράς
Σταθεροποιητική συσσώρευση πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες συνεδριάσεις κινούμενος μέσα σε ένα εύρος τιμών 30 μονάδων από τις 470 έως τις 500 μονάδες αναμένοντας «οδηγίες» από τα κέντρα αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία της αγοράς, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης και Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ.

Προς το παρόν, αυτό που διαφαίνεται είναι μια προσπάθεια αναχαίτισης των όποιων διαθέσεων καθοδικής εκτόνωσης πέραν των 470 μονάδων αναιρώντας έτσι τα αρνητικά σενάρια κατεύθυνσης προς τις 450 μονάδες. Το στοιχείο αυτό, ναι μεν κρατάει την αγορά σε κοντινή απόσταση από το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα δε διαθέτει και την απαραίτητη ενέργεια ανοδικής διαφυγής από το επόμενο τεχνικό όριο αντίστασης των 520 μονάδων, καθώς μετά για να επεκταθεί η άνοδος πέραν των 530 μονάδων θα χρειαστούν νέες αυξημένες εισροές και όχι τα γνωστά ανακυκλώσιμα κεφάλαια.

 

Συνολικά, πάντως, οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόσημο του Γενικού Δείκτη για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες καθώς «σέρνουν» πληθώρα όχι μόνο πολιτικοοικονομικών (προσφυγικό - ασφαλιστικό – αξιολόγηση) αλλά και καθ' αυτού χρηματιστηριακών νέων (αλλαγές του οίκου FTSE στην κατηγοριοποίηση της αγοράς). Δυστυχώς όμως στο παρελθόν από στατιστικής βέβαια απόψεως ο Μάρτιος δε κομίζει ευχάριστες διαδρομές στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.