ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Πιθανή επιστροφή σε κέρδη το 2016 για Eurobank

13:20 - 03 Μαρ 2016 | Αναλύσεις
Morgan Stanley: Πιθανή επιστροφή σε κέρδη το 2016 για Eurobank
Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2015 της Eurobank επιτρέπει μια ομαλότερη «είσοδο» στο νέο έτος, παρατηρεί η Morgan Stanley, στην ανάλυση που επακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η επιστροφή της EUROBANK στην κερδοφορία το 2016 συγκεντρώνει υψηλότερες πιθανότητες, καθώς οι επιπτώσεις από τις ασκήσεις AQR έχουν ενσωματωθεί. 


Επίσης, τα καθαρά έσοδα από τόκους, οι προμήθειες και τα λειτουργικά έξοδα ήταν καλύτερα από ό, τι το τρίτο τρίμηνο, ενώ στο μέτωπο της ρευστότητας, υπήρξε επιστροφή 1,4 δισ. καταθέσεων και μείωση της εξάρτησης από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA). Ο δείκτης CET-1 προσαρμόστηκε στο 13,1%. 


Με βάση τη δομή των προ προβλέψεων κερδών το δ' τρίμηνο του 2015, καθώς και της αναμενόμενης μείωσης του κόστους, η Morgan Stanley εκτιμά ότι το 2016 θα είναι το έτος της θετικής αλλαγής για τη Eurobank. 
Παράλληλα, οι δυνατότητες που μπορεί να υπάρξουν από την πρόοδο της τρίτης διάσωσης στην Ελλάδα είναι μεγάλη.


Επιπλέον, η διοίκηση αναμένει το κόστος των καταθέσεων να συνεχίσει να μειώνεται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η περαιτέρω βελτιστοποίηση του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων υποκαταστημάτων και του αριθμού των απασχολούμενων.


Τέλος, η Morgan Stanley παραμένει Equal-weight (για αποδόσεις ίσες με αυτές της αγοράς) για τη Eurobank, καθώς διαπραγματεύεται σήμερα στο 0,2χ 2017e BVPS και c.6x EPS.


Η τιμή στόχος είναι στα 0,99 ευρώ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.