ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fourlis: Διατηρεί σύσταση αγοράς η IBG

16:51 - 11 Μαρ 2016 | Αναλύσεις
Fourlis: Διατηρεί σύσταση αγοράς η IBG
Σύσταση «buy» για τη μετοχή της Fourlis διατηρεί η IBG Securities, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 4,20 ευρώ αυστηρά για τεχνικούς λόγους και συγκεκριμένα εξαιτίας της αφαίρεσης των μη βασικών δραστηριοτήτων από το μοντέλο αποτίμησης.

Σε έκθεση με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2016, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι προοπτικές κερδοφορίας του ομίλου παραμένουν ρόδινες, υποθέτοντας ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα σταδιακά θα βελτιωθεί. Η μετοχή της Fourlis διατηρεί ελκυστική αποτίμηση, παρά το πρόσφατο ράλι (μηνιαία κέρδη 32%), εκτιμά η IBG.

 

Κατά την άποψή της τα τρέχοντα επίπεδα της τιμής αντικατοπτρίζουν τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές για τις ελληνικές μετοχές λόγω: α) της αργής προόδου των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών β) της αρνητικής επίδρασης των νέων δημοσιονομικών μέτρων στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και γ) των πιθανών πρόωρων εκλογών φέτος.

 

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της Fourlis στο σύνολο του 2016 κατά 3% στα 37,5 εκατ. ευρώ (αντιστοιχεί σε αύξηση 15% σε ετήσια βάση), υποθέτοντας αύξηση 3,5% των εσόδων λιανικής και ενίσχυση του μικτού περιθωρίου κατά 60 μονάδες βάσης. Παράλληλα, τοποθετεί τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα 15 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2016-2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.