ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σύστασης σε «buy» από IBG Securities

16:02 - 22 Μαρ 2016 | Αναλύσεις
ΕΧΑΕ: Αναβάθμιση σύστασης σε «buy» από IBG Securities
Τη σύσταση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ αναβαθμίζει σε «buy», από «accumulate» προηγουμένως η IBG Securities, μειώνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 5,60 ευρώ, από 5,70 ευρώ.

Σε έκθεση με ημερομηνία 22 Μαρτίου, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ανακοίνωσε ένα καλό σετ αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2015, επωφελούμενη από τις προμήθειες ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

 

Η IBG Sec. κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή που πρότεινε η εταιρεία, το οποίο μαζί με την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,22 ευρώ, διαμορφώνεται στα 0,32 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό ποσοστό διανεμόμενων κερδών του 230% και σε απόδοση 6,5% βάσει της χθεσινής τιμής κλεισίματος.

 

Στο μέτωπο της αποτίμησης, η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο συνέπεια της χαμηλότερης της αναμενόμενης καθαρής θέσης ρευστότητας της ΕΧΑΕ στα τέλη του 2015 και της προβλεπόμενης αύξησης των αναγκών κεφαλαίου κίνησης το 2016. Ακόμη κι έτσι, υπάρχει ένα περιθώριο ανόδου 16% από τα τρέχοντα επίπεδα, συνεπώς η αποτίμηση δικαιολογεί την αναβάθμιση της σύστασης, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.