ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Τιμή-στόχο 1,40 ευρώ θέτει η NBG Securities

11:50 - 05 Απρ 2016 | Αναλύσεις
Ελλάκτωρ: Τιμή-στόχο 1,40 ευρώ θέτει η NBG Securities
Τη σύσταση neutral διατηρεί η NBG Securities για τη μετοχή της εταιρίας Ελλάκτωρ, με τους αναλυτές της να υποστηρίζουν ότι η αποτίμηση της στα τρέχοντα επίπεδα είναι δίκαιη δεδομένου του δανεισμού της αλλά και των εκτιμήσεων ότι θα εμφανίσει και το 2016 απώλειες.

Ο τίτλος έχει υποαποδώσει σε σχέση με την ελληνική αγορά κατά 6% από την αρχή του έτους, ενώ στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με την τιμή στόχο των 1,40 ευρώ αλλά και έναντι του μέσου όρου των αντίστοιχων επιχειρήσεων του κλάδου. 


Η περαιτέρω πορεία του κατασκευαστικού κλάδου θα αποτελέσει κλειδί για την απόδοση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της χρηματιστηριακής είναι η ομαλοποίηση της ρευστότητας, η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στις κατασκευές, η υλοποίηση των ανεκτέλεστων έργων, η αύξηση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, καθώς και οι ταμειακές ροές από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Οι πωλήσεις της Ελλάκτωρ υποχώρησαν κατά 6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. ευρώ με τη συρρίκνωση των εσόδων από κατασκευές να επιβραδύνεται κατά το διάστημα αυτό. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 και ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ ενώ οι καθαρές προσαρμοσμένες ζημιές διαμορφώθηκαν στα 27,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Η διοίκηση της Ελλάκτωρ θα προτείνει τη μη διανομή μερίσματος για το 2015. 
Σε επίπεδο πωλήσεων τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ ξεπέρασαν κατά 12% τις προσδοκίες των αναλυτών της NBG Securities που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 387 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι προβλέψεις για ζημίες 8,8 εκατ. ευρώ ήταν πολύ χαμηλότερες από τα 27,7 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η Ελλάκτωρ, γεγονός που αποδίδεται και στον υψηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.