ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Sec: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 για τις τράπεζες

16:56 - 12 Απρ 2016 | Αναλύσεις
Eurobank Sec: Επιστροφή στην κερδοφορία το 2016 για τις τράπεζες
Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν άσχημα το 2016, καθώς έχασαν το 60% της αξίας τους, επισημαίνει η Eurobank Equities και τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει για τον αντίκτυπο της υποχώρησης της επενδυτικής εμπιστοσύνης παγκοσμίως. Η αναταραχή έγινε ακόμη πιο αισθητή στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ειδικότερα στις ελληνικές εξαιτίας των ανησυχιών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Έκτοτε, αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι παγκόσμιες αγορές έχουν ανακάμψει σημαντικά, επιτρέποντας μια εκ νέου αξιολόγηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί και στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Ως αποτέλεσμα, η αξία των ελληνικών τραπεζών έχει διπλασιαστεί από τα μέσα του Φλεβάρη.

 

Σύμφωνα με τηn EUROBANK Equities, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να είναι κερδοφόρες το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι θα έχουν βελτιωμένα έσοδα το 2016 και ενισχυμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Αναλυτικότερα, για την ALPHA BANK, η Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση Buy και τοποθετεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 2,77 ευρώ από 2,95 ευρώ προηγουμένως. 

Για την ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα, η χρηματιστηριακή διατηρεί επίσης τη σύσταση Buy και τοποθετεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 0,42 ευρώ από 0,44 ευρώ προηγουμένως. 

Τέλος για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η Eurobank Equities υποβαθμίζει τη σύσταση Buy σε hold και διατηρεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 0,25 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.