ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λένε οι ξένοι οίκοι για τα κέρδη της Eurobank

12:13 - 18 Μαϊ 2016 | Αναλύσεις
Τι λένε οι ξένοι οίκοι για τα κέρδη της Eurobank
Ανώτερα των προσδοκιών κινήθηκαν τα κέρδη της Eurobank το πρώτο τρίμηνο, τονίζουν οι Credit Suisse, Morgan Stanley και Wood σε σχετικές αναλύσεις.

Η Morgan Stanley χαρακτηρίζει τον περιορισμό των δαπανών ως κλειδί για τη κερδοφορία της EUROBANK.

Τονίζει την σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, ενώ θεωρεί ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι καταλύτης για την ανάκαμψη. Παράλληλα αναφέρει ότι σημαντικό μέρος της κερδοφορίας οφείλεται στη συναλλαγή για την Αlpha Bank Bulgaria.

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 1,42 ευρώ και τη σύσταση overweight.

 

Aπό την πλευρά της η Wood χαρακτηρίζει τα κέρδη ανώτερα των προσδοκιών, υπογραμμίζει τη θετική συμβολή από το deal για την Αlpha Bank Bulgaria, ενώ τονίζει πως τα μεγέθη κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Ξεχωρίζει την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και των προμηθείων αλλά και στην υποχώρηση των κόκκινων δανείων.

Η Wood εκτιμά, με βάση και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, ότι οι στόχοι που έχει θέσει η τράπεζα για το σύνολο του έτους μπορεί να επιτευχθούν. Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 1,20 ευρώ και τη σύσταση Buy για τη μετοχή της τράπεζας.

 

Η Credit Suisse ξεχωρίζει τα προ προβλέψεων κέρδη αλλά και την βελτίωση από το μέτωπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θεωρεί ότι βασικός καταλύτης συνεχίζει να είναι το πολιτικό κλίμα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την KKR θεωρεί πως αποτελεί ένα θετικό βήμα για το ζήτημα της επίλυσης των κόκκινων δανείων. Για το 2016 προβλέπει πως η Eurobank θα καταγράψει κέρδη 102 εκατ. ευρώ. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 1,06 ευρώ και τη σύσταση underperform για τον τίτλο της τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.