ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Κόβει τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

13:19 - 06 Ιουλ 2016 | Αναλύσεις
Credit Suisse: Κόβει τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Nέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις ελληνικές τράπεζες η Credit Suisse σε σχετική της έκθεση.

Οι μειώσεις στις τιμές στόχους σχετίζονται με:  

 

  • Προβλέψεις για ηπιότερη ανάκαμψη των καταθέσεων (λόγω πολιτικής αβεβαιότητας) και ως εκ τούτου, υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.

 

  • Τα μαθήματα από Ισπανία και Ιταλία. Οπως αναφέρει ο οίκος, τα βάρη των πληρωμών επιτοκίων από τις επιχειρήσεις θα πρέπει να μειωθούν. Ως τούτου, περιλαμβάνει στο μοντέλο της μεγαλύτερες μειώσεις στα επιτόκια των εταιρικών δανείων.  

 

Ο διεθνής οίκος κόβει την τιμή-στόχο για την ALPHA BANK στα 2,81 ευρώ, από 2,93 πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση Outperform. Για το 2016 προβλέπει καθαρά κέρδη 131 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,972 δισ. ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά την ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 0,29 ευρώ, από 0,41 πριν. Η σύσταση outperform, διατηρείται. Ο διεθνής οίκος προβλέπει για φέτος καθαρά κέρδη 131 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,956 δισ. ευρώ.

 

Για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 0,22 ευρώ, από 0,28 πριν. Η σύσταση neutral δεν μεταβάλλεται. Για το 2016 η Credit Suisse προβλέπει για την τράπεζα ουσιαστικά μηδενική κερδοφορία και καθαρά έσοδα από τόκους 1,932 δισ. ευρώ.

 

Για την EUROBANK η Credit Suisse θέτει νέα τιμή-στόχο τα 0,75 ευρώ, από 1,06 προηγουμένως. Για φέτος προβλέπει καθαρά κέρδη 30 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 1,528 δισ. ευρώ.

 

Ο διεθνής οίκος δηλώνει ότι προτιμά τις ALPHA BANK και ΕΘΝΙΚΗ λόγω της ικανότητάς τους να προχωρήσουν ευκολότερα σε «ξεκαθάρισμα» των κόκκινων δανείων.

 

Η Credit Suisse δεν αναμένει ένα re-rate για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι να ξεκαθαρίσουν πολιτικές αβεβαιότητες, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και η προσέγγιση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

 

Παράλληλα δηλώνει ότι μεσοπρόθεσμα προτιμά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, συγκριτικά με τις ελληνικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.