ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αλλαγή θέσεων των ξένων στο Χρηματιστήριο

12:12 - 05 Οκτ 2016 | Αναλύσεις
Η αλλαγή θέσεων των ξένων στο Χρηματιστήριο
Για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει underweight, η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι από τις αρχές του χρόνου έχει σημειωθεί μια σημαντική αλλαγή θέσεων με τους ενεργούς διαχειριστές να αποχωρούν από την αγορά και τη θέση τους παίρνουν οι παθητικοί διαχειριστές των αναδυόμενων αγορών.

Οι συνολικές εισροές κεφαλαίων το 2016 ανέρχονται σε 57 εκατ. δολάρια και οι εκροές στα 56 εκατ. δολάρια, με τα 53 εκατ. δολάρια των εισροών να αφορούν τοποθετήσεις αναδυόμενων παθητικών διαχειριστών.

 

Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των εισροών – τα 53 εκατ. δολ. – προέρχεται από τοποθετήσεις παθητικών fund managers των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες και καλύπτουν την... φυγή των ενεργών fund managers, των οποίων οι εισροές μόλις αγγίζουν τα 2 εκατ. δολ.

 

Στις επιμέρους μετοχές, η επενδυτική δίνει στις ALPHA BANK, EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ και Coca Cola HBC σύσταση underperform και σύσταση buy για τον ΟΤΕ.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των funds των αναδυόμενων αγορών, από πλευράς εισροών, συγκεντρώνουν οι Νότιος Αφρική, Ρωσία, Τουρκία και Πολωνία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον... πάτο μαζί με το Κατάρ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, ο Αύγουστος αποτελεί μήνα εκροών ύψους 2,4 εκατ. δολαρίων, μετά από εισροές τον Ιούλιο, τον Ιούνιο και τον Μάιο, ο οποίος και ήταν ο καλύτερος μήνας από άποψης τοποθετήσεων για το Χ.Α και "συνέπεσε" και με την απόφαση του Eurogrοup για συζήτηση του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, οι εισροές των Ιούλιο άγγιξαν τα  9,05 εκατ., τον Ιούλιο τα 1,83 εκατ. και τον Μάιο τα 13,3 εκατ. δολ. Ο Απρίλιος είδε εκροές 2,98 εκατ., μετά από τον θετικό Μάρτιο και τις εισροές 2,34 εκατ. ενώ ο Φεβρουάριος με 4,76 εκατ. εισροές ακολούθησε τον χειρότερο μήνα για το Χ.Α, τον Ιανουάριο, με εκροές 15,4 εκατ. δολ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.