ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο φόβος επέστρεψε στις αγορές

10:31 - 28 Φεβ 2007 | Αναλύσεις
Τα βλέμματα έχουν στραφεί από νωρίς το πρωί στις αγορές της Ασίας, οι οποίες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες μετά και την μεγάλη πτώση των αμερικάνικων αγορών χθες. Η πορεία αυτή προμηνύει πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη και επομένως μεγάλες απώλειες ξανά στη Σοφοκλέους.

Η πλειονότητα των αναλυτών περιμένει συνέχιση της πτωτικής κίνησης, ενώ αρκετοί αποδίδουν τη χθεσινή βουτιά της Σοφοκλέους στην αποχώρηση hedge Funds. Ωστόσο, τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά και η υποχώρηση των τιμών των μετοχών καθιστά τις αποτιμήσεις αρκετών εταιρειών πιο ελκυστικές.

Έίναι ενδεικτική η αναφορά της Goldman Sachs η οποία αναφέρει πως αν και εκτιμά ότι οι αγορές θα συνεχίσουν τη διόρθωση βραχυπρόθεσμα, εξακολουθεί να πιστεύει πως τα θεμελιώδη στηρίζουν το ισχυρό bull market.

Οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν βαριές απώλειες χθες. Η Fortius στην τεχνική της ανάλυση για τον τραπεζικό δείκτη, αναφέρει πως πιθανές στηρίξεις στην καθοδική του πορεία θα βρει στις 6.619 μονάδες, στις 6.400 μονάδες και στις 6.360 μονάδες, περιοχή από όπου διέρχεται ο απλός κινητός μέσος των 100 ημερών. Στη διαγραμματική ανάλυση το μεγάλο μαύρο κερί που δημιουργήθηκε χθες δημιουργεί έντονη ανασφάλεια για τη μετέπειτα πορεία του δείκτη.

Εθνική ΑΧΕ
Εκτιμούμε πως η πορεία των διεθνών αγορών θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία της εγχώριας αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Marfin/Egnatia
Οι πιέσεις αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις διεθνείς αγορές.

Proton
Οι αγορές σήμερα περιμένουμε πως θα ανοίξουν χαμηλότερα, καθώς η επενδυτές στην Αμερική θα διατηρήσουν το βλέμμα τους στο ΑΕΠ και στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν από το Σικάγο. Αναμένουμε πως η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει την τάση.

Πειραιώς
Αρνητικές τάσεις θα επικρατήσουν σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.