ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όλα καλά" από Citigroup, Morgan Stanley, UBS και Goldman Sachs

14:42 - 28 Φεβ 2007 | Αναλύσεις
Καταιγισμός ενθαρρυντικών εκθέσεων για τις αγορές υπήρξε σήμερα από τους ξένους οίκους. Morgan Stanley, Citigroup, Goldman Sachs και UBS υποστηρίζουν, λίγο πολύ, ότι «μπόρα είναι και θα περάσει»! Αναλυτικότερα, η UBS υποστηρίζει ότι τα p/e των εταιρειών του S&P 500 είναι κάτω από τα επίπεδα που είχαν βρεθεί την τελευταία δεκαετία οι χαμηλές αποτιμήσεις και οι εντεινόμενες εξαγορές από εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων προσφέρουν πολύ καλό έδαφος για περαιτέρω άνοδο της αγοράς.

Κανένας από τους λόγους που προβλήθηκαν χθες από την πτώση των αγορών δεν δικαιολογεί το μέγεθος και το βάθος της διόρθωσης, καθώς όλα τα κρίσιμα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν ανέπαφα. Βλέπει την τρέχουσα βουτιά ως μια πολύ καλή αγοραστική ευκαιρία.

Στο μεταξύ η Citigroup σε πρωϊνό της report, υποστηρίζει ότι το sell off είναι μία υγιής διόρθωση η οποία δεν αλλάζει με κανέναν τρόπο την ανοδική τάση των διεθνών αγορών. Έτσι, δηλώνει ότι διατηρεί την bullish στάση της για τις διεθνείς αγορές, καθώς, μεταξύ άλλων, οι διεθνείς οικονομίες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα.

Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις θα συνεχίσουν να κινούνται σε ιστορικά ρεκόρ. Είναι ενδεικτική η αναφορά της Goldman Sachs η οποία αναφέρει πως αν και εκτιμά ότι οι αγορές θα συνεχίσουν τη διόρθωση βραχυπρόθεσμα, εξακολουθεί να πιστεύει πως τα θεμελιώδη στηρίζουν το ισχυρό bull market.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley παρά την διόρθωση εκτιμά ότι η ανοδική τάση των διεθνών αγορών παραμένει ανέπαφη και πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου προτού δούμε την συνέχιση του τρίτου σταδίου του ράλι των αγορών, το οποίο θα στείλει κυρίως τις αμερικάνικες αγορές σε νέα ιστορικά υψηλά. Ανοδος προβλέπεται και για τον δείκτη Eurostoxx 50 με στόχο τις 4.700 με 5.300 το 2007, τον δείκτη Nikkei 20.400 με 23.000 και HangSeng μεταξύ 22.900 και 28.200.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.