ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το bonus των μερισμάτων

12:46 - 21 Μαρ 2017 | Αναλύσεις
Το bonus των μερισμάτων
Κάτι αρχίσει να κινείται στον τομέα της παροχής μερισμάτων από τις εισηγμένες προς τους «πιστούς» μετόχους. Βέβαια, ακόμα η κατάσταση στην οικονομία είναι οριακή και οι επιχειρήσεις δεν «ανοίγονται», μια φορά πάντως, δεν λείπουν οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες σε σύγκριση με τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων αποτελούν δέλεαρ σε μια δύσκολη επενδυτική συγκυρία.

Χωρίς να μπούμε σε ιδιαίτερες αναλύσεις, αξίζει να αναφέρουμε ονόματα εταιρειών, όπως μας μετέφεραν αναλυτές, που είτε θα δώσουν υψηλότερο μέρισμα σε σχέση με πέρυσι είτε θα δώσουν αυτό το bonus μετά από 1 ή περισσότερα χρόνια, είτε έστω θα δώσουν «κάτι» στους μετόχους τους.

 

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ο ΟΠΑΠ, η JUMBO, η Fourlis, η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, η ΕΥΔΑΠ, η Grivalia, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Ικτίνος κ.λπ. Και βέβαια η αγορά αναμένει τις προθέσεις ομίλων όπως ο Τιτάνας, η Autohellas, η Sarantis, η Quest, τα Πλαστικά Θράκης, τα Πλαστικά Κρήτης, o Καράτζης, η ΕΛΤΟΝ, ο ΟΛΘ,  τα Folli-Follie κ.λπ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.