ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ... «αρκούδες» της Morgan Stanley

10:36 - 20 Μαρ 2007 | Αναλύσεις
Το μόνο σίγουρο, τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley, είναι πως αυτή η διόρθωση που ζει η τρέχουσα bull market αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο από το sell-off του περασμένου Μαίου-Ιουνίου, και θα ζήσουμε πολύ έντονες περιόδους διακυμάνσεων όπως τουλαχιστον δείχνει η «ανατομία» των προηγούμενων διορθώσεων που εξέτασε ο διεθνής οίκος.

Όταν η Morgan Stanley προχώρησε σε αποκομιδή κερδών και ακολούθησε στάση overweight στη ρευστότητα πριν δύο περίπου μήνες, το έπραξε γιατί οι δείκτες της καθώς και η επενδυτική ψυχολογία εξέπεμπαν σήματα πωλήσεων στις μετοχές. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η στρατηγική προς το παρόν είναι το να περιμένει κανείς για κάποιο σημάδι για «αγορές» πρωτού τοποθετηθεί ξανά στις ευρωπαϊκές μετοχές. Αυτό σημαίνει κατά τα λεγόμενα των αναλυτών πως έχουμε ακόμη να δούμε μια περαιτέρω υποχώρηση της τάξης του 7% στις αγορές, πρωτού οι δείκτες της δείξουν προς την κατεύθυνση της εισόδου.

Η Morgan Stanley τονίζει πως σε περίπτωση που υπάρξει οικονομική ύφεση ή κρίση , τότε η διόρθωση θα είναι πολύ πιο βαριά και σοβαρή. Αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν την ύφεση να χτυπάει την πόρτα της οικονομίας καθώς προβλέπουν επιτάχυνση του αμερικάνικου ΑΕΠ στο 3% στο πρώτο εξάμηνο του 2007, ωστόσο θεωρεί πως υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να δουμε καποια οικονομική κρίση λόγω και τις πρόσφατης αναταραχής με τα επισφαλή δάνεια στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.