ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνική εικόνα και αυτά που λένε οι πολλοί

11:58 - 22 Μαρ 2007 | Αναλύσεις
Η τεχνική εικόνα των διεθνών κεφαλαιαγορών είναι σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες και πιθανότατα θα ΄΄επιτρέψει΄΄ μια σταδιακή επέκταση της ανάκαμψης των τιμών του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ, υψηλότερα της αντίστασης των 4.600 μονάδων προς τις 4.700 μονάδες, έστω και με μέτριους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση του Γ.Δ.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επενδυτών βραχυχρόνια είναι επιφυλακτικοί ή αρνητικοί απέναντι στην αγορά και αναμένουν ένα νέο πτωτικό κύμα, περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εξέλιξη, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Προς το παρόν ο Γ.Δ. διατηρείται χαμηλότερα της αντίστασης των 4.600 μονάδων, αλλά σταδιακά αυξάνονται οι τεχνικές ενδείξεις που συνηγορούν σε επέκταση της ανοδικής κίνησης προς την περιοχή των 4.700 μονάδων. Αρχικά, χθες το μεσημέρι στις αγορές παραγώγων χρηματιστηριακών δεικτών των ΗΠΑ σημειώθηκε διάσπαση των πρώτων αντιστάσεων, δημιουργώντας βάσιμε προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Συνολικά η τεχνική εικόνα των διεθνών κεφαλαιαγορών εμφανίζει σαφέστατη βελτίωση, γεγονός που ενισχύει το ανοδικό σενάριο του ΧΑ. Αρκετές μετοχές του FTSE 20 και του FTSE 40 έχουν δημιουργήσει ανοδικούς σηματισμούς τιμών, οι οποίοι ενδέχεται σύντομα να εκτονωθούν ανοδικά.

Η ΑΧΕ θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της, αν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις ο Γ.Δ. εμφανίσει αδυναμία υπέρβασης των 4.600 μονάδων και,το χειρότερο, αυξηθούν οι συναλλαγές στη διάρκεια των πτωτικών συνεδριάσεων. Σε αυτή την εξέλιξη, η οποία συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, δύσκολα θα αποφύγουμε την επαναπροσέγγιση των 4.250 μονάδων τουλάχιστον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.