ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σημαίνει ο (ξαφνικός) ανένδοτος κατά των επενδύσεων;

08:32 - 13 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται (στην Ελλάδα) μπορεί να είναι… σύμπτωση, μπορεί όμως και να μην είναι. Όπως και να ‘χει, στην αγορά επικρατεί προβληματισμός για το νέο… ανένδοτο κατά των ξένων επενδύσεων στη χώρα από την κυβέρνηση!

Στην επένδυση στην Κασιόπη της Κέρκυρας αντιδρούν οι τοπικοί φορείς, αλλά υπάρχει και η συνδρομή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ελληνικό έχουν προκύψει αρχαιολογικοί σκόπελοι, ενώ στην Eldorado Gold και στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική υπάρχει το κυρίαρχο… ντέρμπυ που δεσπόζει όλες τις τελευταίες ημέρες.

Χθες όμως, ανέκυψε από το πουθενά κόντρα του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη με την κοινοπραξίας Fraport που έχει αναλάβει την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο υπουργός εκτόξευσε εξαιρετικά σοβαρές αιχμές μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για κακό – έως τώρα – δείγμα γραφής της διαχείρισης από τη Fraport, με την κοινοπραξία να προβαίνει σε αναλυτική απάντηση το απόγευμα, κοινοποιώντας τη σε όλα τα ΜΜΕ.

Η απάντηση της Fraport ήταν αρκετά πλήρης και λεπτομερής, όμως ο καθένας που ταξιδεύει, μπορεί να έχει γνώμη, είτε για την τωρινή κατάσταση των αεροδρομίων, είτε για την πρότερη. Πάντως, θεαματικές αλλαγές που θα… δικαιολογούσαν… πανηγύρια, δεν καταγράφονται.

Από εκεί και πέρα, ο προβληματισμός για την επιλογή του timing να κηρύξει «πόλεμο» στους ξένους επενδυτές η κυβέρνηση, υπάρχει. Είναι εύλογος. Το επόμενο διάστημα, εβδομάδες ή μήνες, θα δείξουν αν είναι τυχαίο, συγκυριακό, ή προϊόν σχεδιασμού!

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 13 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.