ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Κάτω από τις 800 μονάδες μετά από 64 συνεδριάσεις!

08:33 - 15 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
XA: Κάτω από τις 800 μονάδες μετά από 64 συνεδριάσεις!
Μετά από 64 συνεδριάσεις και περίπου τρεις μήνες, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έχασε το ψυχολογικό σημείο αναφοράς των 800 μονάδων χθες, εν μέσω ισχυρών τραπεζικών πιέσεων και όχι μόνο.

Όταν μια αγορά συσσωρεύει επί πολλές ημέρες σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, τότε «φορτώνει» για κίνηση – ξέσπασμα. Το αν το ξέσπασμα θα είναι προς το πάνω ή προς τα κάτω, εξαρτάται από την επικαιρότητα, το timing, τις ορέξεις των δραστηριοποιούμενων κ.λπ.

                                    

Η ελληνική αγορά λοιπόν, δεν έχει καταλύτες για αντίδραση, «έκαψε» (προεξόφλησε) ότι καλό έχει γίνει έως τώρα, κάτι που έφερε σημαντικό ξεφόρτωμα, πρωτίστως στις τράπεζες. Πλέον, ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς όχι μόνο χάθηκε ο «κόμβος» των 800 μονάδων που ήταν ένα όριο ψυχολογίας, αλλά αλλάζουν πλέον και τα τεχνικά δεδομένα.

Βεβαίως, το φίλτρο των τριών ημερών είναι πάντα ο αλάνθαστος... κριτής που πιστοποιεί και δίνει χαρακτηριστικά στην όποια κίνηση. Είτε ανοδική, είτε πτωτική. Όμως, η αγορά, έκανε χθες τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου 8μήνου, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 790,97 μονάδες με απώλειες 2,35%, ενώ από τα μέσα Ιουνίου και μετά έκλεινε μόνιμα πάνω από το όριο των 800 μονάδων.

Μεγάλος ασθενής ασφαλώς ο τραπεζικός κλάδος, με το σχετικό δείκτη να κατέρχεται χθες σε χαμηλά 4,5 μηνών και στα επίπεδα που είχε τέλη Απριλίου, όταν ξεκινούσε η... κούρσα του Χ.Α.! Στις τράπεζες, φαίνεται πως υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο, το οποίο το γνωρίζουν καλύτερα οι πωλητές και οι έχοντες πρόσβαση στις μεγάλες εντολές των ξένων. Οι μεγάλες ΑΧΕ, αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, γνωρίζουν τις ισχυρές εντολές των ξένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις διαγραφές των μη εξυπηρετούμενων δανείων φαίνεται πως έχουν πυροδοτήσει ισχυρές διαφωνίες από την πλευρά των θεσμών, ενώ διαμάχη φαίνεται να υπάρχει και στο αν και πόσα κεφάλαια θα ξαναχρειαστούν οι τράπεζες...

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 15 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.