ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθεκτικότερη η Eurobank, μπαίνει και στο δείκτη Stoxx Eastern 50

08:51 - 15 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Ανθεκτικότερη η Eurobank, μπαίνει και στο δείκτη Stoxx Eastern 50
Ισχυρότατες ήταν οι πιέσεις χθες, Πέμπτη, στις τράπεζες, ενώ έκανε εντύπωση που ακόμη και η άκρως συντηρητική Alpha Bank, που παραδοσιακά έχει τις μικρότερες διακυμάνσεις, εύκολα... παραδόθηκε χάνοντας 6,40%! Η Εθνική ήταν στην κορυφή της πτώσης χάνοντας 7,27% και η Attica Bank -4,05%.

Η Eurobank είχε τη μικρότερη πτώση χάνοντας 3,30%... Τυχαίο; Ίσως. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές όμως, το γεγονός ότι έχει εφαρμόσει την πιο... επιθετική πολιτική στην προσπάθεια... καθαρισμού του χαρτοφυλακίου της από «σκοτωμένα» δάνεια και επισφάλειες, ίσως έπαιξε ρόλο.

Ειδικά τώρα που το ΔΝΤ δείχνει να «κυνηγά» εκ νέου τον κλάδο.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι από την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η μετοχή της Eurobank θα εισαχθεί στο δείκτη Stoxx Eastern 50, μετά την ετήσια αναθεώρηση του δείκτη.

Στον δείκτη περιλαμβάνονται άλλες τέσσερις ελληνικές εισηγμένες. Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, τον ΟΠΑΠ και τη Jumbo.

O δείκτης Stoxx Eastern Europe 50 περιλαμβάνει μετοχές blue chips από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία).

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 15 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.