ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ενδεδειγμένο χαρτοφυλάκιο του Global Allocation Fund

09:58 - 23 Μαρ 2007 | Αναλύσεις
Η πρόσφατη περίοδος πωλήσεων δεν είχε να κάνει με τα βασικά οικονομικά στοιχεία, αλλά μάλλον με την ανάληψη υπερβολικών κινδύνων. Πιστεύουμε ότι οι μετοχές εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετικές προοπτικές απόδοσης για το υπόλοιπο μέρος του έτους, και αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε αυξημένο επίπεδο από ό,τι πρόσφατα.

«Το Global Allocation Fund χρησιμοποιεί ευέλικτη και ενεργή στρατηγική προσαρμοζόμενο στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Χωρίς περιορισμούς ως προς το πού θα κατανεμηθεί το Κεφάλαιο (Fund), μπορεί να επανατοποθετηθεί έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την κυκλικότητα που παρουσιάζεται τακτικά στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και ομολόγων», δηλώνει ο Dennis Stattman, διαχειριστής του κεφαλαίου MLIIF Global Allocation Fund.

• Διασπορά κινδύνου. Το Κεφάλαιο προσφέρει υψηλότατη διασπορά κινδύνου, εφόσον περιλαμβάνει ποικιλία κατηγοριών ενεργητικού, γεωγραφικών περιοχών, κεφαλαιοποιήσεων και τίτλων, πράγμα που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για τους επενδυτές. Το Κεφάλαιο διατηρεί συνήθως πάνω από 600 τοποθετήσεις, με κινδύνους οι οποίοι διασπείρονται συνετά σε όλο το εύρος του Κεφαλαίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επιμέρους τοποθέτηση σε μετοχές που να ξεπερνάει το 0,98%.

• Το Κεφάλαιο επωφελείται από το σενάριο ήπιας προσαρμογής. Δεν είμαστε της άποψης ότι τις πρόσφατες εβδομάδες υπήρξε αξιοσημείωτη επιδείνωση στο μακροοικονομικό πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Το βασικό μας σενάριο παραμένει αναλλοίωτο: ήπια προσαρμογή της αμερικανικής οικονομίας και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα. Μέσα σε αυτό το οικονομικό φόντο, το Κεφάλαιο έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ασία (στην Ιαπωνία και στην υπόλοιπη Ασία) σε σχέση με την επίδοση αναφοράς του (benchmark), αλλά διατηρεί μόνο το 1,2% του ενεργητικού του σε μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας.

• Υψηλή απόδοση σε όλο τον κύκλο της αγοράς. Η ευέλικτη διαχείριση του Κεφαλαίου και η συχνά αντιφατική φύση του, τού έχει δώσει τη δυνατότητα να παραγάγει υψηλό μακροπρόθεσμο ιστορικό απόδοσης. Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι παρέχει προστασία κατά τις πτωτικές τάσεις και κέρδη κατά τις ανοδικές τάσεις, προσφέροντας έτσι στους επενδυτές τη δυνατότητα έκθεσης στα παγκόσμια χρηματιστήρια, ενώ κατά την τελευταία επταετή περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανοδικές και τις καθοδικές τάσεις της αγοράς, το Κεφάλαιο ξεπέρασε σε απόδοση τον Παγκόσμιο Δείκτη MSCI, τον Δείκτη S&P 500 και τον S&P Global Flexible Peer Group.

• Βραβευμένο Κεφάλαιο κατάταξης AAA. Όχι μόνο έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης Standard & Poor’s το 2006, αλλά έλαβε και τον εντυπωσιακό αριθμό των 18 βραβείων παγκόσμια.

Η δυναμική πίσω από την συγκέντρωση στο μεταλλευτικό κλάδο αυξάνει την κινητήρια δύναμη των ισχυρών βασικών χαρακτηριστικών της

«Οι μετοχές του κλάδου μεταλλευμάτων διακινούνται σε χαμηλές τιμές, πράγμα που τις καθιστά ελκυστικές για τους επενδυτές και άλλους εταιρικούς αγοραστές. Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω ισχυρή αύξηση της ζήτησης εμπορευμάτων από την Κίνα που αναμένουμε φέτος, παραμένει η ανοδική τάση της αγοράς για το 2007», σχολιάζει ο Evy Hambro, διαχειριστής του κεφαλαίου MLIIF World Mining Fund.

• Ισχυρή αύξηση της ζήτησης αγαθών από την Κίνα και την Ινδία. Η εκβιομηχάνιση χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία έχουν μεγάλη επίδραση στις αγορές εμπορευμάτων. Σήμερα, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής βασικών μετάλλων, όπως τα μεταλλεύματα σιδήρου και ο χάλυβας. Το 2006 ήταν άλλο ένα έτος με ισχυρότατη οικονομική άνοδο στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ το ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί και πάλι κατά 9% και πλέον το 2007. Αυτό πρέπει να έχει θετική επίδραση στην παγκόσμια ζήτηση μετάλλων με δεδομένο τον κυρίαρχο ρόλο της Κίνας.

• Τρέχουσες τιμές (spot prices) μετάλλων αρκετά πάνω από τα μέσα επίπεδα. Τα χαμηλά επίπεδα της τρέχουσας τιμής των μετάλλων δεν θα κρατήσουν πολύ. Με δεδομένο ότι πέρυσι πολλές τρέχουσες τιμές μετάλλων κυμάνθηκαν αρκετά πάνω από τα μέσα επίπεδα, πιστεύουμε ότι αναμένονται θετικά κέρδη για το 2007 και ότι οι προσδοκώμενες τιμές εμπορευμάτων που δίνουν οι αναλυτές θα αναθεωρηθούν προς τα πάνω.

• Η εταιρική δραστηριότητα θα παίξει κεντρικό ρόλο. Η εύκολη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, οι ισχυροί ισολογισμοί και η έλλειψη νέων ευκαιριών για οργανική ανάπτυξη έχουν οδηγήσει

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.