ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας και Πιτσιόρλας, «σηκώνουν» τη μετοχή της Lamda Development

13:57 - 29 Σεπ 2017 | Αναλύσεις
Τσίπρας και Πιτσιόρλας, «σηκώνουν» τη μετοχή της Lamda Development
Πάνω από τα 7 ευρώ κινήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες σήμερα η μετοχή της Lamda Development, καταγράφοντας άνοδο άνω του 7%, ενώ συνεχίζει να σημειώνει άνοδο άνω του 4%.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ (με εντολή Τσίπρα), όσο και από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιστιόρλα, ήταν η αιτία για αυτή την αφύπνιση της μετοχής.

Υπό το φόβο να ακυρωθεί μια ακόμη επένδυση, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαμηνύσει ότι το κόμμα θα στηρίξει την έναρξη υλοποίησης της. Σε αυστηρό τόνο, διαμηνύει προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), την «ανάγκη να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ακόμη πιο ξεκάθαρη ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιστιόρλα που μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε πως οι εργασίες στο Ελληνικό θα αρχίσουν κανονικά το 2018 ό,τι και αν αποφασίσει το ΚΑΣ και η όποια απόφαση δεν θα επηρεάσει!

Η μετοχή λοιπόν έφτασε σήμερα έως το υψηλό των 7,09 ευρώ (μια ανάσα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους των 7,10 ευρώ από τις 7 Ιουλίου), ενώ πλέον διαπραγματεύεται στα 6,87 ευρώ με άνοδο 4,09% και όγκο 80 χιλ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίησή της στα 549 εκατ. ευρώ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.