ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικτίνος: Σε νέα υψηλά τριετίας, με εξαιρετική παρουσία στο ταμπλό

09:26 - 31 Οκτ 2017 | Αναλύσεις
Ικτίνος: Σε νέα υψηλά τριετίας, με εξαιρετική παρουσία στο ταμπλό
Σ’ ένα χρηματιστήριο που… χλευάζει τις μετοχές της μικρότερης κεφαλαιοποίησης, οδηγώντας σχεδόν όλη τη ρευστότητα προς το Large Cap, είναι θετικό να βλέπουμε περιπτώσεις όπως η Ικτίνος, η μετοχή της οποίας πάει από το καλό στο καλύτερο, αντανακλώντας την καλή επιχειρηματική υπόσταση της εταιρείας.

Χθες η μετοχή της Ικτίνος έκλεισε σε νέα υψηλά τριών και πλέον ετών, ήτοι στα 1,71 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα 48,8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η μετοχή είχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις τον Οκτώβριο καθώς ενισχύθηκε περίπου κατά 0,30 ευρώ, καθώς το τελευταίο κλείσιμο του Σεπτέμβρη ήταν στα 1,42 ευρώ. Το τελευταίο εξάμηνο η μετοχή έχει άνοδο άνω του 85%.

Η μετοχή αντανακλά τα καλά αποτελέσματα της εταιρείας που το 9μηνο του 2017 είχε αύξηση πωλήσεων άνω του 40%. Η διοίκηση βρίσκεται σε στρατηγική επιλογή να μειώσει την εξάρτηση του ομίλου από τις πωλήσεις στην Κίνα, καθώς από το 60% των πωλήσεων που αποτελούσε στο παρελθόν τώρα έχει πέσει στο 50% με διάθεση περαιτέρω μείωσης.

Επίσης, η ολοκλήρωση της απόκτησης της παραγωγικής μονάδας των Μαρμάρων Λαζαρίδη στη Δράμα είναι θέμα χρόνου, δεδομένου ότι πρέπει να επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 9 Νοεμβρίου και αναμένεται να υπάρξει απόφαση τις επόμενες εβδομάδες.

Αρχικά η μονάδα θα λειτουργήσει με τον υπάρχοντα εξοπλισμό της και σε δεύτερο στάδιο θα ενισχυθεί μέσα από επενδύσεις σε νέα μηχανήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο επιπλέον κύκλος εργασιών της πρώτης φάσης υπολογίζεται στα 10-12 εκατ. ετησίως, για να προσεγγίσει τα 20 εκατ. ετησίως σε βάθος χρόνου. Πέραν αυτού, η απόκτηση της μονάδας μειώνει τις ανάγκες μεταφορικών εξόδων του ομίλου, λόγω της θέσης του εργοστασίου.

Σημειώνεται ότι η Ικτίνος άνω του 90% των πωλήσεών της το κάνει στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.