ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΜΥΤΙΛ και Motor Oil και η… ετυμηγορία του MSCI

09:10 - 08 Νοε 2017 | Αναλύσεις
Οι ΜΥΤΙΛ και Motor Oil και η… ετυμηγορία του MSCI
Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές και οι αναπροσαρμογές στο δείκτη Morgan Stanley Capital International (MSCI), κάτι που πιθανότατα θα επηρεάσει και τη δική μας αγορά.

Πρόκειται για την εξαμηνιαία αναθεώρηση που γίνεται βάσει των κεφαλαιοποιήσεων, αλλά και βάσει άλλων παραγόντων όπως εμπορευσιμότητα, free foat κ.λπ.

Οι δύο πιο… στιβαρές υποψηφιότητες για να εισαχθούν στο δείκτη είναι οι Motor Oil και Μυτιληναίος. Η πρώτη έχει αποτίμηση 2,38 δισ. ευρώ με εξαιρετική εικόνα και κλείσιμο χθες στα 21,50 ευρώ που είναι νέα υψηλά 10ετίας, ενώ η ΜΥΤΙΛ έχει αποτίμηση 1,3 δισ. ευρώ κλείνοντας χθες στα 9,13 ευρώ που είναι νέα υψηλά τουλάχιστον 7-8 ετών!

Η Motor Oil βρίσκεται σε ευνοϊκό momentum ιστορικής κερδοφορίας, ενώ η Μυτιληναίος είναι στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, μετά τη συγχώνευση με τη ΜΕΤΚΑ, τη γιγάντωση και την προβολή πλέον ως ένας από τους πλέον ισχυρούς «παίκτες» διεθνώς στον κλάδο!

Υποψήφιες για να διαγραφούν από το δείκτη MSCI είναι οι  Folli Follie και η Τράπεζα Πειραιώς. Η αποτίμηση της Folli Follie έχει πέσει στα 1,13 δισ. ευρώ και της Πειραιώς μόλις στα 982 εκατ. ευρώ!

Πάντως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να κερδίζει… πόντους η Ελλάδα στην στάθμιση του δείκτη γεγονός που θα απελευθέρωνε μια επιπλέον θέση στην σύνθεση του. Τουτέστιν, ίσως να μη χρειαστεί να γίνουν διαγραφές αλλά να υπάρξουν μόνο προσθήκες. Πάντως, η εικόνα των μετοχών, άλλα δείχνει… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.