ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι… περιφερειακές εξάρσεις στο Χρηματιστήριο δίνουν άλλο χρώμα

09:10 - 09 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Οι… περιφερειακές εξάρσεις στο Χρηματιστήριο δίνουν άλλο χρώμα
Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα βγαίνουν από τον επενδυτικό λήθαργο πολλά «χαρτιά» της μικρής κεφαλαιοποίησης έως και της ακραίας περιφέρειας, διεκδικώντας… κάτι από τη βελτίωση του κλίματος και της ψυχολογίας.

Αρκετές μικρομεσαίες μετοχές έχουν ανεβάσει όγκους και τζίρους, κάνοντας μικρά ή μεγαλύτερα… ραλάκια, «ανεβαίνοντας» στο ανοδικό… κύμα της αγοράς.

Φυσικά, πρόκειται για χώρο που βρίσκεται σε απαξίωση όλα τα τελευταία χρόνια, κάτι που αδικεί και πολλές μετοχές καλών εταιρειών. Πρόκειται για στρέβλωση, δεδομένου ότι η αγορά έχει… ερημώσει από ικανή μάζα εγχώριων ιδιωτών επενδυτών, ενώ οι ξένοι «παίζουν» μόνο στον FTSE 25 και σε ελάχιστα χαρτιά του Mid Cap.

Βεβαίως, είναι και χώρος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν κινήσεις… ασανσέρ, πολλές μετοχές από το ζενίθ του +15% ή +20% την επόμενη ημέρα βρίσκονται στο -15% και το αντίστροφο. Ένα παράδειγμα είναι η Pasal που χθες έκλεισε στο +19,35%, όμως προέρχονταν από 5ήμερο μεγάλης πτώσης, το οποίο είχε διαδεχτεί ένα 5ήμερο «τρελού» ανοδικού ράλι!

Όμως, υπάρχουν και μετοχές που είχαν καιρό να βγουν στο προσκήνιο, όπως η Μοτοδυναμική, η οποία ενώ δεν έκανε πράξεις, έχει συμπληρώσει 3ήμερο ανοδικό σερί, κάτι που έχει να γίνει από τον περασμένο Μάιο.

Μια άλλη μετοχή που έχει ανεβάσει όγκους και ρυθμούς είναι η Κρέτα Φαρμ που συμπλήρωσε χθες την 5η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, ανεβάζοντας όγκους. Έκλεισε με ράλι +9,63%, μετά το +24,67% της Παρασκευής!

Ανάμεσα στις μετοχές που ξεχώρισαν χθες είναι επίσης οι Centric, ΑΕΓΕΚ, Αγρ. Οίκος Σπύρου, Ιντερτέκ, Σελόντα, Newsphone κ.α. Γενικώς, χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, όμως, είναι θετικό για μια αγορά να έχει (και) τέτοιες επιλογές. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.