ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα υψηλά 10ετίας η Σαράντης

09:20 - 17 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Σε νέα υψηλά 10ετίας η Σαράντης
Συνεχίζει την επέλασή της στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου η μετοχή της Σαράντης, η οποία χθες έκλεισε σε νέα υψηλά δέκα ετών, εν μέσω πακέτων και μερικής μετοχικής αναδιάταξης.

Πιο αναλυτικά, ο τίτλος έκλεισε στα 14,50 ευρώ με άνοδο 1,75%, επίπεδα που είχε να δει από τα μέσα Ιανουαρίου του 2008! Παράλληλα, η αποτίμηση του ομίλου έφτασε πλέον στα 506 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση πέρασε πακέτο 1.583.798 μετοχών που αντιπροσωπεύει το 4,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, στην τιμή των 12,50 ευρώ, ήτοι με σημαντικό discount έναντι της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό.

Πωλητής είναι ο ιταλικός όμιλος Argos που από το 2013 είχε «χτίσει» ισχυρή θέση στη Σαράντης, αλλά τώρα, έχοντας ανάγκη ρευστότητας, προχωρά σε ρευστοποίηση, έχοντας εξαιρετικές αποδόσεις!

Αγοραστής των μετοχών είναι διεθνές επενδυτικό fund, ενώ το σύνολο της συναλλαγής ανήλθε στα 19,7 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2017 ο όμιλος Argos είχε ρευστοποιήσει επιπλέον 930.000 μετοχές ήτοι ποσοστό 2,70%, με αγοραστές τότε τους μεγαλομετόχους της Σαράντης.

Ο ιταλικός όμιλος αποχωρεί με κέρδη περίπου 100%, καθώς το 2013 που εισήλθε στη Σαράντης, η μετοχή ήταν πέριξ των 6 ευρώ!

Όπως και να ‘χει, ο ελληνικός – πολυεθνικός – όμιλος, είναι σε εξαιρετικό momentum, τόσο χρηματιστηριακά, όσο, κυρίως, επιχειρηματικά. Με αλλεπάλληλες στρατηγικές κινήσεις στο εξωτερικό, όπως οι πρόσφατες εξαγορές εταιρειών καλλυντικών προϊόντων σε Τσεχία και Σλοβενία, αυξάνει γεωμετρικά το εκτόπισμά της.

Προ ημερών, ο όμιλος, έναντι 8,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την εξαγορά των καλλυντικών προϊόντων INDULONA που διαθέτουν σημαντική παρουσία σε Τσεχία και Σλοβακία. Η εξαγορά έγινε με ίδια κεφάλαια της Σαράντης, χωρίς δανεισμό δηλαδή, ενώ οι προσδοκώμενες πωλήσεις του INDULONA για το 2017 προσεγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας Σαράντης όλο το τελευταίο διάστημα δίνει το παρών σε σημαντικά road show και επενδυτικά συνέδρια του εξωτερικού, όπως οφείλει να κάνει άλλωστε ένας τόσο διεθνοποιημένος (επιχειρηματικά και μετοχικά) όμιλος.

Μετά τη Γαλλία και τη Λυών που ήταν την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας ισχυρό παρών στο μεγάλο επενδυτικό συνέδριο, υπάρχει ένα εξίσου δυνατό road show στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα, ενώ το Δεκέμβριο η διοίκηση της Σαράντης συμμετείχε σε επενδυτική εκδήλωση στην Τσεχία. Γενικώς, υπάρχει αυξημένη κινητικότητα σ’ όλα τα επίπεδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.