ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βράχος» ο ΟΤΕ, σε νέα υψηλά τριάμισι ετών

09:29 - 19 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
«Βράχος» ο ΟΤΕ, σε νέα υψηλά τριάμισι ετών
Σε νέα υψηλά τριάμισι περίπου ετών έκλεισε χθες η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς στα 11,75 ευρώ είχε να βρεθεί από το καλοκαίρι του 2014! Πλέον, έχει κεφαλαιοποίηση 5,75 δισ. ευρώ, σταθερά στη 2η θέση πίσω από την Coca Cola HBC που αποτιμάται στα 10,14 δισ. ευρώ, όμως ο ΟΤΕ μειώνει διαρκώς, όλους τους τελευταίους μήνες τη διαφορά.

Γενικώς ο ΟΤΕ, που… κάποτε ήταν ο απόλυτος leader στην αγορά, έχει αρκετά συντηρητική συμπεριφορά, τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές συγκυρίες, κάτι που τον προστατεύει τα μέγιστα από συνεδριάσεις διορθωτικές, όπως η χθεσινή.

Ο όμιλος όπως και να ‘χει δείχνει να βρίσκεται (μάλλον) στην καλύτερη φάση της ιστορίας του.

Έχει πετύχει νοικοκύρεμα και σημαντική τακτοποίηση δανεισμού, εκσυγχρονισμό δικτύου με διαρκείς επενδύσεις «παίζοντας» πλέον σε απολύτως ανταγωνιστικό επίπεδο στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής τεχνολογίας. Μάλιστα, για αρκετούς διεθνείς αναλυτές, ο ΟΤΕ θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου του στην Ευρώπη.

Και όλα αυτά, μια πρώην… βαθιά κρατική εταιρεία και ένας δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός που κάποτε είχε πάνω από 20.000 εργαζόμενους, ενώ πλέον έχει ιδιωτικοποιηθεί και μετασχηματιστεί σ' έναν υπερσύγχρονο όμιλο, που «παίζει» με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, στον κόσμο της τεχνολογίας και της ψηφιακής εποχής.

Μια… πρώην βαθιά κομματική και κρατική «μηχανή» εξυπηρετήσεων τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και εργαζομένων (βλέπε αθρόους διορισμούς), έχει εξελιχθεί σ’ έναν σύγχρονο ανταγωνιστικό όμιλο με εξαιρετικές επιδόσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 19 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.