ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλούσιο» (και υπέρ των long) το μενού της εβδομάδας

09:10 - 22 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
«Πλούσιο» (και υπέρ των long) το μενού της εβδομάδας
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η τελευταία (ολοκληρωμένη) εβδομάδα του Γενάρη για την αγορά, καθώς υπάρχει πλούσιο… μενού από εξελίξεις, ειδήσεις, ανακοινώσεις που μπορούν να δώσουν «καύσιμα» και καταλύτες για νέες υπερβάσεις.

Κατ’ αρχήν, μένει να δούμε αν θα έχει καμιά ιδιαίτερη επίδραση η αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αν και λογικά πρέπει να θεωρείται απολύτως προεξοφλημένη.

Από εκεί και πέρα, σήμερα υπάρχει η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης αλλά και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος.

Πρόκειται για το πιο… αναίμακτο κλείσιμο αξιολόγησης στην 8ετία της κρίσης, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα ενδεχόμενα (τωρινά ή μελλοντικά)… bonus των ξένων προς την κυβέρνηση.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένεται η ΕΚΤ να δώσει στην δημοσιότητα τις παραμέτρους των τεστ αντοχής, κάτι που θα φέρει τις μετοχές των τραπεζών στο προσκήνιο, έτσι κι αλλιώς.

Αυτή την εβδομάδα επίσης είναι πιθανόν να λάβει χώρα η εδώ και καιρό σχεδιαζόμενη έκδοση της ελληνικής 7ετίας, μια ομολογιακή έκδοση η οποία θα αποτελέσει ισχυρό δείγμα γραφής αφού δεν συμμετέχουν άλλα ανταλλάξιμα ελληνικά ομόλογα.

Σήμερα Δευτέρα επίσης είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του ΙΑΣΩ η οποία αναμένεται να εγκρίνει την πώληση του ΙΑΣΩ General στην Hellenic Healthcare, θυγατρική του CVC Capital Partners. Παρεμπίπτοντος, η μετοχή του ΙΑΣΩ έκλεισε σε νέα υψηλά τελευταίων ετών την Παρασκευή και στα 1,41 ευρώ, έχοντας κέρδη άνω του 100% το τελευταίο 4μηνο!

Επίσης κατά την διάρκεια αυτής της βδομάδας θα λάβει χώρα η έκδοση πενταετούς καλυμμένου ομολόγου από την Alpha Bank, ενώ θα δημοσιευτούν τα ετήσια αποτελέσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι ημερομηνίες αποκοπής και είσπραξής του μερίσματος.

Επίσης, υπάρχουν εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών μετά την ανακοίνωση ότι η Vodafone είναι πλειοδότης για την απόκτηση της Cyta Hellas, ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο και για τη Forthnet, στην οποία Wind και Vodafone έχουν ισχυρή συμμετοχή.

Παράλληλα, ίσως υπάρξουν εξελίξεις και στο διαγωνισμό για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, καθώς η ιστορία – μετά από μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια – μπαίνει στην τελική ευθεία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.