ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπροστά στο στοίχημα των υψηλών εξαμήνου ξανά το Χρηματιστήριο

09:20 - 22 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Μπροστά στο στοίχημα των υψηλών εξαμήνου ξανά το Χρηματιστήριο
Με αναβαθμισμένο προφίλ και καλούς οιωνούς μπαίνει η νέα εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς το κλείσιμο της Παρασκευής άφησε άριστες παρακαταθήκες, τακτοποιώντας σημαντικά δείκτες και αποτιμήσεις, ενώ υπήρξε και γενναία αύξηση του τζίρου.

Παράλληλα, ήρθε η αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, σε «Β» από «B-» προηγουμένως από τον οίκο Standard & Poor’s, κάτι που όμως λογικά πρέπει να θεωρείται εντελώς

προεξοφλημένο.

Το κυριότερο είναι ότι η ίδια η αγορά έδειξε εξαιρετική εικόνα μετά το διήμερο της διόρθωσης, ενώ η αξία συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα 160,40 εκατ. ευρώ και είναι μια από τις μεγαλύτερες του τελευταίου εξαμήνου.

Παρ’ ότι υπήρξε το placement της Τέρνα Ενεργειακή που διακίνησε 57,55 εκατ. ενώ συνολικά και συνολικά τα πακέτα έφτασαν στα 65,5 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 41% περίπου του συνολικού τζίρου, το γεγονός ότι υπήρξε «καθαρός» τζίρος 95 εκατ. ευρώ, μαρτυρά ότι στο κόλπο μπήκαν ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Η αγορά έδειξε ότι μετά τη διόρθωση ανέκτησε τη φρεσκάδα της, καθώς η άνοδος διαχύθηκε σε μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, ενώ νέοι ισχυροί πρωταγωνιστές βγήκαν στο προσκήνιο, με πρώτο φυσικά τον ΟΤΕ που έκλεισε σε νέα υψηλά τριάμισι ετών!

Αυτή την εβδομάδα, η αγορά θα κληθεί να… αναμετρηθεί με το στοίχημα της υπέρβασης των υψηλών του καλοκαιριού και της αντίστασης των 858-860 μονάδων που πλέον έχουν γίνει το κομβικό σημείο, που αν ξεπεραστεί, θα «λύσει» περισσότερες δυνάμεις στο χρηματιστήριο.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν η αγορά και οι long έχουν τώρα δυνάμεις για άμεση υπέρβαση αυτών των επιπέδων, ή αν θα συνεχιστεί η... πολιορκία, με συσσώρευση, διορθώσεις και συγκέντρωση δυνάμεων.

Όμως, τα συμφραζόμενα και η δυναμική της τελευταίας συνεδρίασης, καθώς και η ιδιαίτερα πλούσια σε ειδήσεις και εξελίξεις εβδομάδα, δύναται να παράσχουν τα επιπλέον… καύσιμα, ώστε η αγορά να υπερβεί τις 860 μονάδες ακόμη και αυτό το 5ήμερο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.