ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υψηλά τριών ετών στο Χρηματιστήριο εν μέσω κινητικότητας

09:00 - 23 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Νέα υψηλά τριών ετών στο Χρηματιστήριο εν μέσω κινητικότητας
Οριακά πάνω από το υψηλότερο κλείσιμο του 2017 που είναι και η υψηλότερη κορυφή των τελευταίων τριών ετών έκλεισε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι που σημαίνει ότι πλέον – αν επιβεβαιωθεί η διάσπαση – αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά.

Όσο κι αν οι αριθμοί και τα τεχνικά δεδομένα κουράζουν, η αλήθεια είναι ότι παίζουν το δικό τους, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, οπότε πρέπει να τα παραθέτουμε, ακόμη και κατ’ επανάληψη. Η μεγάλη εικόνα είναι ασφαλώς τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην οικονομία, όμως, επικουρικά στη μεγάλη εικόνα, λειτουργούν και όλα τα τεχνικά δεδομένα.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι τα υψηλά της 17ης Ιουλίου 2017 ήταν στις 858,08 μονάδες, ενώ χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 858,12 μονάδες (+1,25%) οριακά πάνω από το κλείσιμο του καλοκαιριού. Ασφαλώς, πρόκειται για νέα υψηλά τριών ετών, καθώς σ' αυτά τα επίπεδα η αγορά είχε να βρεθεί από το Φεβρουάριο του 2015, λίγο μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η διάσπαση των προηγούμενων υψηλών, δεν έγινε με… πειστικό τρόπο, έγινε οριακά. Μάλιστα, στο υψηλό ημέρας ο Γ.Δ. έφτασε έως τις 859,34 μονάδες (+1,39%). Δηλαδή, ακόμη και στα υψηλά ημέρας, ο Γ.Δ. δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από το προηγούμενο υψηλό του καλοκαιριού, ούτε μπόρεσε να διασπάσει την ευρύτερη περιοχή των 860 μονάδων.

Έτσι, θα πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση σε περισσότερες από μία ή δύο συνεδριάσεις, οπότε η σημερινή και οι επόμενες θα πιστοποιήσουν τη δυναμική. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το momentum είναι ανοδικό και υπέρ των αγοραστών, οπότε αργά ή γρήγορα, η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα… 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:26 - 23 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.