ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρελό» ράλι +82% της Πειραιώς το δίμηνο! Κύριο

09:20 - 23 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
«Τρελό» ράλι +82% της Πειραιώς το δίμηνο!
Αν το… timing ήταν μια τέχνη που θα μπορούσε να διδάσκεται σε επενδυτικές ημερίδες και σε εγχειρίδια περί χρηματιστηρίων, τότε οι κεφαλαιαγορές θα ήταν… παιδικές χαρές και όλοι θα γίνονταν… προφήτες και οιωνοσκόποι!

Όμως, το timing, η… μυρωδιά της αντίδρασης, ή της διόρθωσης στα χρηματιστήρια, είναι ένα «χάρισμα» δύσκολο, έως και… μεταφυσικό! Τόσο η διόρθωση, όσο και η αντίδραση των αγορών άλλωστε δεν… προειδοποιούν, ούτε κάνουν το χατίρι των πολλών και της μάζας.

Γι’ αυτό, οι σωστοί επενδυτές, δεν ποντάρουν στο timing και στις… μαντεψιές, αλλά επενδύουν στις καλές εταιρείες, με τα καλά θεμελιώδη, που – αργά ή γρήγορα – θα δικαιωθούν στο ταμπλό.

Πάντως, η αντίδραση της μετοχής της Πειραιώς από τα ιστορικά χαμηλά της προ εφτά εβδομάδων, είναι παροιμιώδη! Στις 27 Νοεμβρίου η μετοχή της Πειραιώς κατήλθε στο κλείσιμο στα 2,01 ευρώ! Και ενώ έχει κάνει και κάποια split…

Το λοιπόν, χθες, με το νέο ράλι +8,33% ο τίτλος έκλεισε στα 3,64 ευρώ όπερ και σημαίνει ότι έχει άνοδο στο δίμηνο άνω του 80%! Η κεφαλαιοποίησή της πλέον διαμορφώνεται στα 1,58 δισ. ευρώ. Ενώ τότε, θυμίζουμε, είχε πλησιάσει τα 800 εκατ. ευρώ! Στρέβλωση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.