ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν οι πανικόβλητοι short, «ταΐζουν» το momentum του Χρηματιστηρίου

09:00 - 25 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Όταν οι πανικόβλητοι short, «ταΐζουν» το momentum του Χρηματιστηρίου
Προ δέκα περίπου δύο εβδομάδων είχαμε αναφέρει στο reporter ότι αρκετοί εγχώριοι αλλά και διεθνείς «παίκτες» έχασαν την άνοδο της αγοράς, οπότε τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.

Εγκλωβισμένοι στον εθισμό της πτώσης και… δικαιωμένοι από τις αρνητικές θέσεις τους όλους τους προηγούμενους μήνες, έχασαν το ράλι της αγοράς, οπότε τώρα οδηγούνται σε άτακτη έως και πανικόβλητη αναδίπλωση.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει 4ήμερο ράλι, έχοντας ένα αρκετά… σπάνιο ρεκόρ: Και στις τέσσερις συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης έχει άνοδο άνω του 1%! Την Παρασκευή 19/1 κέρδισε 1,19%, τη Δευτέρα +1,25%, Τρίτη +1,62% και χθες +1,37%.

Μάλιστα, οι κινήσεις αυτές έγιναν με αυξημένους όγκους και τζίρους, στοιχείο που επιβεβαιώνει την επαναδραστηριοποίηση ισχυρών… κωδικών.

Η διάσπαση των υψηλών 6μήνου και των 858,08 μονάδων είναι κομβική για την ελληνική αγορά, καθώς ξεμπλοκάρει τόσο τεχνικά, όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας, όλο το σύστημα. Πλέον, η αγορά, δείχνει απελευθερωμένη και αυτό φάνηκε ειδικά χθες όπου πολλές μετοχές ξέσπασαν ανοδικά, χωρίς να υπάρχει «είδηση».

Εν μέσω αυτής της εξέλιξης, αρκετοί που είχαν short θέσεις τις αλλάζουν σε αγοραστικές, κάτι που ανατροφοδοτεί την άνοδο και τη δυναμική του Χ.Α. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.