ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης (Beta AXE): Η ρευστότητα οδηγεί την αγορά

09:00 - 29 Ιαν 2018 | Αναλύσεις
Χατζηδάκης (Beta AXE): Η ρευστότητα οδηγεί την αγορά
Στο γεγονός που πρόσφατα επισημάναμε στο reporter.gr, ήτοι στη μεγάλη ρευστότητα και στο γεγονός ότι οι… κάνουλες του διεθνούς συστήματος έχουν ανοίξει για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν και μεγάλες εισροές στα μετοχικά αμοιβαία εστιάζει στην εβδομαδιαία έκθεσή του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «σ’ όλες τις κατηγορίες των ελληνικών αξιογράφων καταγράφεται αξιόλογη ζήτηση, ενώ στα εταιρικά ομόλογα οι πρόσφατες εκδόσεις των Τιτάν (100 εκατ. ευρώ) και Αlpha Βank (500 εκατ. ευρώ) όχι μόνο έκλεισαν με διαδικασίες εξπρές αλλά έτυχαν σημαντικής υπερκάλυψης από ενδιαφερόμενους επενδυτές κρατώντας παράλληλα χαμηλά το κουπόνι εξυπηρέτησης».

Επίσης, ο αναλυτής αναφέρεται στην εύκολη διάθεση του πακέτου μετοχών από την Τέρνα Ενεργειακή που έδειξε ότι και στο κομμάτι των εισηγμένων μετοχών υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον απόκτησης ποσοστών απευθείας από τους βασικούς μετόχους.

Επιπλέον, τονίζει ότι «ο Ιανουάριος μέχρι στιγμής έχει την καλύτερη επίδοση εισροών στα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού (21,4 εκατ. ευρώ) από τον Ιανουάριο του 2006 (40 εκατ. ευρώ)».

«Δεν είναι κούφιο το ράλι του Χ.Α.»

Για το ράλι του Χ.Α. ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «κάθε άλλο παρά… κούφιο μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι ενδείξεις από κάθε πλευρά δηλώνουν συστηματικές εισροές, εναρμονισμένες με τα νέα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Γενικού Δείκτη. Σε αυτή την εικόνα οι ειδήσεις έρχονται περισσότερο να επιβεβαιώσουν τις εισροές και λιγότερο να δημιουργήσουν υλικό προς νέα τιμολόγηση», τονίζει ο αναλυτής.

Οι τράπεζες στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα

Για αυτήν την εβδομάδα, που θα σημάνει και το κλείσιμο του Ιανουαρίου ο αναλυτής ότι οι τράπεζες θα βρεθούν εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς «οι τιμές τους έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη άνοδο από την αρχή του χρόνου ενσωματώνοντας την μείωση του ασφάλιστρου κινδύνου και εμφανίζονται πιο ζωηρές σε γεγονότα που σχετίζονται με αξιολογήσεις και εκδόσεις τίτλων που αποτελούν και απτές ενδείξεις του ενδιαφέροντος. Επομένως ο βαθμός ευαισθησίας του κλάδου τη νέα εβδομάδα αναμένεται να αυξηθεί, δίνοντας και την βασική κατεύθυνση στην υπόλοιπη αγορά».

Πως διαμορφώνοντα τα τεχνικά δεδομένα

Αναφορικά με τα νέα τεχνικά δεδομένα ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι μετά τη διάσπαση των υψηλών του καλοκαιριού, υπήρξαν τέσσερα απανωτά θετικά κλεισίματα με αθροιστικά κέρδη 5,5%, εικόνα που συναντάται σε αγορές με ξεκάθαρο ανοδικό momentum.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ότι «οι ταλαντωτές παραμένουν σε υπερτιμημένες ζώνες ενώ και στα εβδομαδιαία διαγράμματα η εικόνα οδεύει προς την περιοχή της υπερβολής. Ουσιαστικά το διάγραμμα μετά την διαφυγή από τις 869 μονάδες δεν περιλαμβάνει κάποια αξιοσημείωτη αντίσταση τιμών έως τις 1.030 μονάδες.

Αν και θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποστηριχθεί ότι ο Γ.Δ. δεν θα βρει ισχυρή προσφορά στις επόμενες 150 μονάδες δεν αποκλείεται οι διορθώσεις να έχουν τον χαρακτήρα μικρών γυρισμάτων ήπιας έντασης όπως διαπιστώθηκαν στην πρόσφατη επιστροφή του Δείκτη από τις 850 στις 830 μονάδες».

Έτσι, για αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναλυτή «διαγραμματικά το επικρατέστερο σενάριο είναι η διατήρηση της ανοδικής τάσης, ενδεχομένως με μικρότερη δυναμική, αφού τα γρήγορα κέρδη βγάζουν σε κάθε σκαλοπάτι της αγοράς πρόθυμους πωλητές να κλειδώσουν μέρος των κερδών τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.