ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαριά η σκιά της πολιτικής «τοξίνης» πάνω στην αγορά

09:00 - 21 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Βαριά η σκιά της πολιτικής «τοξίνης» πάνω στην αγορά
Βαριά είναι η σκιά της πολιτικής «τοξίνης» πάνω από την αγορά και αυτό φαίνεται στην κατακόρυφη μείωση των όγκων, των τζίρων αλλά και του ενδιαφέροντος τελευταία.

Ειδικά, σήμερα, που θα «στηθεί» η… μητέρα των μαχών στη Βουλή όπου προβλέπεται να γίνει αρένα και πολλαπλές κάλπες, «κρυφές» φαρέτρες όπλων, μεθοδεύσεις, αντεγκλήσεις και εκατέρωθεν κατηγορίες, η πολιτική… σκιά πάνω από την αγορά θα είναι ακόμη πιο έντονη.

Η αγορά εδώ και αρκετές συνεδριάσεις επιβεβαιώνει το γενικότερο «μούδιασμα» σε όλη την επενδυτική κοινότητα, με φόντο τις εξελίξεις σε πολιτικό κυρίως επίπεδο και τις επιπτώσεις από το σκάνδαλο Novartis, δημιουργώντας ένα ευρύτερο κλίμα... ομίχλης, καχυποψίας και ανασφάλειας.

To 7ετές ομόλογο εκδόθηκε σε κακό timing, υπήρξε βιασύνη και άγχος και τώρα διαπραγματεύεται σε υψηλότερο επιτόκιο έναντι αυτού που εκδόθηκε, στην αγορά ομολόγων καταγράφεται αναταραχή, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλοί σκόπελοι που πρέπει να διαβεί η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει η δόση, όπως να «τρέξει» (επιτέλους) την ιστορία με τους πλειστηριασμούς…

Εύλογα οι επενδυτές κρατούν συντηρητική στάση χωρίς να αναλαμβάνουν νέα ρίσκα. Αυτό καθρεφτίζεται ξεκάθαρα στην κατακόρυφη μείωση της αξίας συναλλαγών που από τα 80-85 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου, έχει κατέλθει πλέον στα 50 – 55 εκατ. ευρώ.

Πολλά ξένα χαρτοφυλάκια επηρεασμένα από το γενικότερο τοξικό κλίμα στην πολιτική αλλά και την αβεβαιότητα στην οικονομία, έχουν ανακόψει τις κινήσεις τους έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 21 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.