ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική η παραμονή του Γενικού Δείκτη στις 840-850 μονάδες

09:00 - 26 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Θετική η παραμονή του Γενικού Δείκτη στις 840-850 μονάδες
Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει «κάτσει» τελευταία και να έχει χάσει τη δυναμική του, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη μείωση του ημερήσιου τζίρου, όμως – τεχνικά – η αγορά δεν έχει απωλέσει το θετικό της momentum ούτε – προς το παρόν – έχει αλλάξει η μεσοπρόθεσμη τάση.

Ο Γενικός Δείκτης υπολείπεται περίπου 50 μονάδες από το υψηλό τριετίας και τις 895 μονάδες που βρέθηκε στο ενδοσυνεδριακό ναδίρ της 1ης Φεβρουαρίου, αλλά συνάμα έχει απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη των 810-800 μονάδων. Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου, ο Γ.Δ. «είδε» ενδοσυνεδριακά και τις 811,54 μονάδες, όμως τάχιστα απομακρύνθηκε από αυτή τη ζώνη.

Συνδυαστικά με την εικόνα των διεθνών αγορών λοιπόν που επίσης έχουν μαζέψει μεγάλο τμήμα των πρόσφατων απωλειών τους, το Χ.Α. μπορεί να κινηθεί καλύτερα προσεχώς.

Αρκεί η οικονομία και γενικότερα η εγχώρια ειδησεογραφία να βγει από την εσωστρέφεια και την ανακύκλωση της σκανδαλολογίας και να υπάρξει φυγή προς τα εμπρός. Αυτό, φυσικά, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει άπλετο φως σε κάθε «γκρίζα» υπόθεση – πολιτικών και οικονομικών παραγόντων – και όπου διαπιστωθεί ενοχή, να επιβληθούν οι πιο αυστηρές κυρώσεις.

Όμως, δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να… σέρνεται πίσω από την σκανδαλολογία που «σκοτώνει» οτιδήποτε δημιουργικό και διώχνει κάθε διάθεση ξένων επενδυτών που θέλουν να επενδύσουν σε μια χώρα που έχει ευκαιρίες, αλλά κυβερνάται από την… τοξικότητα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 26 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.