ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στέγνωσε» από όγκους και τζίρους το Χρηματιστήριο

08:59 - 27 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
«Στέγνωσε» από όγκους και τζίρους το Χρηματιστήριο
Εκκωφαντική είναι πλέον η παύση των κινήσεων των ισχυρών χαρτοφυλακίων στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χθες πραγματοποίησε το μικρότερο τζίρο των τελευταίων 29 συνεδριάσεων και από τους μικρότερους του τελευταίου 12μήνου, ενώ από πλευράς όγκων, έπεσε σε χαμηλά 4μήνου!

Πιο αναλυτικά, η αξία συναλλαγών κατήλθε στα 32 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας σε επίπεδα... εορταστικής ραστώνης, ενώ ο όγκος έπεσε στα 21 εκατ. τεμάχια, που ήταν ο χαμηλότερος από τον περασμένο Οκτώβριο! Μάλιστα, τρία blue chips (Coca Cola, Σαράντης και ΟΛΠ) διακίνησαν λιγότερα από 10 χιλ. τεμάχια, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί εσχάτως στην αγορά.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η αγορά αδυνατεί να βρει οποιοδήποτε momentum οπότε άγεται και φέρεται με εξαιρετικά ρηχό προφίλ, κλείνοντας χθες 4η φορά αρνητικά στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.

Η πολιτική – κυβερνητική κρίση, η εγχώρια σκανδαλολογία που μεταγγίζει αρνητισμό και εσωστρέφεια, αλλά και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια που παραμένουν θολά, είναι οι λόγοι που οι ισχυροί επενδυτές απέχουν τελευταία από το Χ.Α.

Παρ’ ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες ρευστοποιήσεις που θα «σκότωναν» δείκτες και μετοχές, εντούτοις οι λιγοστές ρευστοποιήσεις αρκούν για να οδηγούν χαμηλότερα κορυφαία blue chips. Ειδικά χθες, η απορρόφηση της προσφοράς ήταν ανύπαρκτη και αυτός ήταν ο λόγος που είδαμε αρκετά blue chips να γράφουν απώλειες από 2% έως 4,76%!

Παράλληλα, και η αγορά ομολόγων μαρτυρά ότι υπάρχει ανησυχία, ενώ οι πρόσφατες αναβαθμίσεις πλέον πέρασαν ως μη γενόμενες! Μένει να δούμε αν θα αντιδράσει σήμερα η αγορά, μετά και το νέο ράλι χθες των αμερικανικών δεικτών που τάχιστα έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων, σημαντικών απωλειών τους. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.