ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η… συντηρητική Alpha Bank και οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

09:00 - 28 Φεβ 2018 | Αναλύσεις
Η… συντηρητική Alpha Bank και οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών
Στην 4η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. και σταθερά στην 1η θέση από πλευράς αποτιμήσεων τραπεζών βρίσκεται η Alpha Bank, η οποία παραδοσιακά έχει την πιο συντηρητική συμπεριφορά στον κλάδο, τόσο στις περιόδους ευδαιμονίας, όσο και στις δύσκολες.

Μάλιστα, εσχάτως η Alpha Bank έχει αυξήσει τη διαφορά από την αποτίμηση της Εθνικής, με την πρώτη να αποτιμάται στα 3,048 δισ. ευρώ και τη δεύτερη στα 2,795 δισ. ευρώ.

Αρκετά χαμηλότερα βρίσκονται οι Eurobank και Πειραιώς που πλασάρονται στη 10η και 11η θέση, με κεφαλαιοποίηση 1,77 δισ. ευρώ και 1,54 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Alpha Bank υπερέχει κατά 1,3 δισ. ευρώ περίπου της Eurobank ενώ έχει τη διπλάσια κεφαλαιοποίηση από την Πειραιώς, ίσως λέει πολλά.

Και όλα αυτά, παρά το μεγάλο ράλι που έχει κάνει η Πειραιώς κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη κυρίως αλλά και το Γενάρη, δεδομένου ότι – θυμίζουμε – στα τέλη του Νοέμβρη η αποτίμησή της είχε κατέλθει πλησίον των 800 εκατ. ευρώ!

Το 2018, παρά τη διόρθωση του Φεβρουαρίου η Πειραιώς κρατά κέρδη περίπου 16%, ενώ η Alpha Bank ενισχύεται κατά 12%. Αντιθέτως, οριακά πτωτικά κινούνται το τρέχον έτος οι Eurobank και Εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank είναι και η πιο συντηρητική σ’ ό,τι αφορά το ξεσκαρτάρισμα του χαρτοφυλακίου της από «σκοτωμένα» δάνεια, εν αντιθέσει με τις άλλες τράπεζες που έχουν τρέξει περισσότερο τις διαδικασίες.

Η Alpha Bank κρατάει την πιο… σκληρή στάση, θέλοντας να εξαντλήσει τα περιθώρια παρά να πουλήσει εντελώς… σκοτωμένα πακέτα δανείων σε εξευτελιστικές τιμές σε funds. Μένει να δούμε αν θα της… βγει η τακτική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.