ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάθμιση της Μυτιληναίος στους διεθνείς δείκτες FTSE Κύριο

09:09 - 02 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Αναβάθμιση της Μυτιληναίος στους διεθνείς δείκτες FTSE
Την επιβεβαίωση της διεθνοποίησης, της εξωστρέφειας και του ανοίγματος σε ξένες αγορές για μετοχές και ομίλους όπως Μυτιληναίος, Σαράντης και Viohalco έρχεται να κάνει (και) ο οίκος FTSE Russell.

Πιο αναλυτικά, από τις 16 Μαρτίου η Μυτιληναίος εισέρχεται στο δείκτη FTSE Emerging Europe Mid Cap και αναβαθμίζεται δεδομένου ότι έως τώρα συμμετείχε στο δείκτη FTSE Small Cap.

Παράλληλα, οι μετοχές των Viohalco και Σαράντη προστίθενται στον Emerging Europe Small Cap.

Σημειώνεται ότι στις 16 Μαρτίου τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στους δείκτες FTSE/Russell Global Equity Index Series, τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναδυόμενων αγορών, όπως εν προκειμένω είναι η δική μας.

Με αυτές τις αλλαγές, πλέον οι συμμετοχές ελληνικών εταιρειών στο δείκτη FTSE Emerging Europe All Cap Index θα φτάσουν τις 22, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εν γένει στάθμιση της χώρας…

Θυμίζουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση, με το που διέρρευσαν οι αλλαγές, οι μετοχές που αναφέρονται πιο πάνω βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους.

Η Viohalco ξεχώρισε με έμφαση στον Large Cap κλείνοντας με άνοδο 4,84%, η Μυτιληναίος έκλεισε με άνοδο 2,07%, ενώ η Σαράντης έκλεισε αμετάβλητη στα 15 ευρώ, δείχνοντας περισσή ανθεκτικότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.