ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της εβδομάδας και οι αντιδράσεις της αγοράς Κύριο

09:10 - 05 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Η ατζέντα της εβδομάδας και οι αντιδράσεις της αγοράς
Καθόλου… αδιάφορη δεν είναι η ατζέντα της εβδομάδας για την αγορά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση του χρηματιστηρίου στην πρώτη (ουσιαστικά) εβδομάδα του Μαρτίου.

Χθες είχαμε τις εκλογές στην Ιταλία οπότε μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Jumbo, με την εταιρεία ήδη να έχει δώσει τον τζίρο της περιόδου (443 εκατ. ευρώ, +10,2%). Σήμερα επίσης θα ανακοινωθεί η εκτίμηση για το ΑΕΠ του 4ου τριμήνου.

Την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου (προηγ. 0,99%), ενώ από την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδος θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης για το 2017.

Επίσης θα ανακοινωθούν τα αναθεωρημένα μεγέθη του ELA για το μήνα Μάρτιο ενώ το μεσημέρι αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΕΚΤ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των μελών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης για την νομισματική πολιτική.

Τέλος, την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές των δύο διεκδικητριών σχημάτων της ΔΕΣΦΑ με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς να τοποθετούν το τίμημα πάνω των 500 εκατ. ευρώ για το 66% της εταιρείας.

Φυσικά, δεν αποκλείεται να έχουμε και λύση στο σίριαλ με την πώληση των Ιχθυοκαλλιεργειών Νηρέα και Σελόντα, μετά και τις βελτιωμένες προτάσεις των Diorasis και Amera. Η υπόθεση έχει… κρεμάσει πάρα πολύ, πέρασε όλο το 2017 ενώ ήδη έχει παρέλθει και το πρώτο δίμηνο του 2018!

Τελευταία τροποποίηση στις 09:45 - 05 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.